Josep Lluís Alay s'incorpora a l'equip de govern de Quim Torra (ACN)
Josep Lluís Alay s'incorpora a l'equip de govern de Quim Torra (ACN)
Barcelona

Torra fitxa com a assessor Josep Lluís Alay, que era amb Puigdemont quan el van detenir

L'historiador serà el coordinador de les polítiques internacionals del Departament de la Presidència

RedaccióActualitzat

L'historiador Josep Lluís Alay serà el coordinador de les polítiques internacionals del Departament de la Presidència, segons publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat. Alay és una de les quatre persones que acompanyaven Carles Puigdemont quan el van detenir a Alemanya.

El professor de la Universitat de Barcelona va ser citat a declarar a l'Audiència Nacional, després que el jutge li imputés un delicte d'encobriment. Va sortir, però, en llibertat, sense cap mesura cautelar, igual que els dos mossos d'esquadra que també van ser citats a declarar pel mateix motiu.

A través d'un tuit, Alay ha expressat el seu agraïment al president Torra.

 

 

Alay manté una gran amistat amb Puigdemont. L'acompanyava en el vehicle que el traslladava de Finlàndia a Alemanya el dia de la detenció del president, el 25 de març. El 4 de juny, l'historiador i els dos agents dels Mossos que viatjaven amb Puigdemont van assegurar, davant del jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea, que van anar a Finlàndia a recollir el president per portar-lo a la fiscalia belga, després de conèixer l'ordre de detenció europea dictada pel jutge Pablo Llarena.

Josep Lluís Alay és professor d'Història d'Àsia a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Des de la seva fundació l'any 2001, és director de l'Observatori del Tibet i Àsia Central. Des del juliol del 2011 fins al juny del 2015 va ser director de Patrimoni, Museus i Arxius de l'Ajuntament de Barcelona. I fa tres anys que és el Comissionat de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontQuim TorraGovern empresonatProcés català
Anar al contingut