En llibertat l'historiador Josep Lluís Alay, que era amb Puigdemont quan el van detenir

Actualitzat

La Policia Nacional ha detingut el professor d'Història de la UB Josep Lluís Alay, que acompanyava Carles Puigdemont aquest diumenge, en el moment que el van detenir.

A Alay se l'acusa d'un delicte d'encobriment per haver ajudat Puigdemont a eludir la justícia. Fonts policials informen que la detenció s'ha produït cap a quarts de vuit per part de la Comissaria General d'Informació.

Aquest mateix dimecres, la policia ha detingut els dos mossos que també acompanyaven el 130è president de la Generalitat quan tornava cap a Brussel·les.

Els dos agents, Alay i l'empresari Josep Maria Matamala eren les quatre persones que viatjaven en el mateix vehicle que Puigdemont aquest diumenge, quan van detenir-lo en una àrea de servei a Alemanya. A tots quatre, la Policia Nacional els va obrir una investigació per determinar si havien incorregut en alguna conducta delictiva per haver ajudat Puigdemont.

Alay: "No ens rendirem mai"

A les deu de la nit, Alay ha quedat en llibertat després de declarar a la comissaria de la Verneda. Després de sortir, ha agraït "totes les mostres de suport" i ha afirmat que no es rendirà "mai":

 

 

 

 


 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut