Tarda tranquil·la abans del front previst per a la matinada

Divendres vivim un nou capítol de l'avorrida novel·la meteorològica dels últims dies: pas constant de núvols més o menys gruixuts, pluges anecdòtiques i temperatures més altes del normal. Haurem d'esperar la matinada per veure un canvi de temps més important que es concreta dissabte.

Alberto AlcántaraActualitzat

No hi ha canvis importants aquest divendres. El temps continuarà marcat per la dinàmica de l'oest dels últims dies: borrasca atlàntica, front poc actiu i vents càlids que deixaran un ambient més suau del normal.

Un dia més, hem tingut temperatures mínimes més altes gairebé arreu, tret de les comarques de l'est de Girona, on el vent de primeres hores ha estat molt menys important que no pas ahir, quan les mínimes es van disparar. Les glaçades han estat testimonials i s'han localitzat a alta muntanya. Les màximes també pujaran a la major part del país. El dia serà molt suau al litoral i al prelitoral, sobretot a Barcelona i a Tarragona, amb valors que quedaran a tocar dels 20 graus en alguns indrets. Els vents aponentats bufen, amb alguns cops moderats, i fan que aquests termòmetres s'enfilin amb comoditat.

L'estat del cel no és gaire diferent del de dijous: un cel amb núvols, en alguns casos menys desenvolupats i més trencats, i en d'altres indrets, més compactes. En general, sempre parlarem de cel més tapat cap a l'oest, i sobretot a les comarques del nord de Lleida, on es localitza el risc d'algun plugim. La cota de neu estarà al voltant dels 2.200 metres. A la resta, les nuvolades alternaran amb clarianes i núvols de vent, amb estones de molta sensació de sol i d'altres amb cel més enteranyinat o enterbolit o fins i tot de cel tapat, tot plegat amb un risc mínim de precipitacions.

De cara al final del dia, arribarà el front fred i els núvols més compactes aniran tapant el cel. Al llarg de la matinada cauran precipitacions més abundants a ponent. A la resta, si n'hi ha, seran molt més minses.

Al País Valencià esperem la mateixa tònica de cel molt variable, a estones tapat, a estones amb grans clarianes. Les temperatures màximes superaran els 20 graus. A les Balears hi haurà sol i núvols alts i mitjans, amb cel més tapat al final del dia. L'ambient també estarà molt suavitzat pels vents de garbí.

I el cap de setmana...

La situació meteorològica canviarà de manera radical dissabte, amb la retirada d'un front fred i l'arribada d'un altre. Cauran ruixats més moderats i abundants, es desplomarà la cota de neu i bufaran vents forts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut