Cornellà

Tabac amb menys additius contra la davallada de vendes del tabac

Durant el cap de setmana, a la Fira de Cornellà, se celebra la primera edició de la Fira de la Indústria del Tabac que es fa a Espanya. La fira aplega fabricants i distribuïdors de purs, cigarretes, tabac de pipa i tabac per cargolar, a més d'una gran varietat d'accessoris relacionats amb el sector del tabac. Hi ha expositors d'Europa, la Xina, l'Amèrica Central i l'Amèrica del Sud. Durant la fira es fan conferències sobre aspectes econòmics i científics del tabac, i també es fan tasts de cigars i cursos d'iniciació per als fumadors de pipa. El sector del tabac de pipa i dels cigars és el que menys ha notat els efectes de l'aplicació de la llei antitabac.

Actualitzat
Un dels temes més comentats és com fer front a la forta davallada de les vendes de tabac, un sector que dóna feina a unes 50.000 persones a Espanya, entre estancs i cultivadors de tabac. Des que al gener va entrar en vigor la nova llei antitabac, la venda de cigarretes ha baixat gairebé un 30% a Catalunya, tot i que ha augmentat la de tabac per cargolar i per a pipa.

Un dels objectius de la fira és trobar noves estratègies per mantenir aquest mercat i és que, mentre que als països emergents d'Àsia, Àfrica o Sud-amèrica les vendes de tabac es mantenen, a Europa i Nord-amèrica la indústria busca noves maneres de sobreviure.

Els organitzadors de la fira creuen que cal que la indústria es reinventi per poder oferir uns productes adaptats als nous temps. Des de les cigarretes electròniques a la possibilitat d'uns productes de tabac amb menys additius.

Primer balanç després de l'aplicació de la llei antitabac

Un cop passats els tres primers mesos des de l'aplicació de la llei antitabac, el primer balanç és positiu, sobretot en termes de salut. S'ha notat un descens del nombre d'ingressos hospitalaris per infart i crisis respiratòries, com l'asma, segons les dades del Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme, que estima que a final d'any aquest descens de patologies arribarà al 10%.

També preveuen que al desembre s'hauran produït un miler de morts menys provocades pel tabaquisme passiu i que 400.000 persones hauran deixat de fumar. També, han recalcat que el grau de compliment de la llei en aquests tres primers mesos ha arribat, gairebé, al 100% dels establiments.

 
Anar al contingut