Sitges

"Swiss Army Man" guanya el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

Daniel Radcliffe, un dels protagonistes del film, ha estat escollit el millor actor del festival

RedaccióActualitzat

El festival de cinema de Sitges fa públic aquest migdia el palmarès d'aquesta 49a edició.

"Swiss Army Man" és la pel·lícula guanyadora del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges d'aquest any. Es tracta d'una imaginativa història sobre el poder de la imaginació on Paul Dano interpreta un nàufrag desesperat que troba un inesperat company de fatigues. 

Com a millor actor ha estat escollit un dels protagonistes d'aquest mateix film: Daniel Radcliffe en un registre molt diferent a "Harry Potter".

El gran premi del públic ha estat per a "The Handmaiden", del sud-coreà Park Chan-wook.

El Premi Especial del Jurat ha distingit "La autopsia de Jane Doe", una història situada en una claustrofòbica morgue.

El sud-coreà Yeon Sang-ho ha obtingut el premi a la millor direcció per "Train to Busan", una pel·lícula sobre zombis, un dels subgèneres de terror que no pot faltar a Sitges. 

"Pet", dirigida pel català Carles Torrents, ha guanyat el premi al millor guió, escrit pel nord-americà Jeremy Slater.

I encara hi hagut lloc al palmarès per a dos títols indiscutiblement destacats d'aquesta edició: "The Noeon Demon" ha guanyat el premi del Jurat de la Crítica, i "Crudo" el de direcció novell per a Julia Ducourneau, a més a més del de millor pel·lícula europea.

L'estrena europea de la pel·lícula de suspens victoriana 'The Limehouse Golem', de l'espanyol Juan Carlos Medina, servirà per clausurar l'edició. Sota una fotografia de Jane Goldman que il·lustra l'època victoriana amb tota mena de detalls, la pel·lícula està protagonitzada per Bill Nighy i Olivia Cooke, a més de l'espanyola María Valverde. 

La jornada de demà diumenge s'ha reservat per a la celebració de diverses maratons cinematogràfiques.

Els responsables del festival pensen ja en l'edició de l'any vinent, quan el festival farà 50 anys. Una edició que tindrà com a eix temàtic el comte Dràcula.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut