Susana Díaz torna a comparar Andalusia amb Catalunya (EFE)
Susana Díaz torna a comparar Andalusia amb Catalunya (EFE)
Sevilla

Susana Díaz diu que la vaga a Catalunya destapa retallades "sota les banderes"

La presidenta andalusa destaca que a Catalunya "hi ha una societat que afortunadament s'ha despertat"

RedaccióActualitzat

La presidenta d'Andalusia i candidata socialista a la reelecció, Susana Díaz, assegura que no són "comparables" les vagues i les protestes de metges a Andalusia i Catalunya. Díaz opina que a Catalunya "hi ha una societat que afortunadament s'ha despertat, i ha aflorat el problema de fons de retallades que tapaven i que estaven sota les banderes."

En plena campanya electoral, la presidenta de la Junta s'ha referit, en declaracions a Telecinco i Antena 3, a la vaga de metges d'atenció primària a Andalusia i a la que també es fa a Catalunya. Susana Díaz ha defensat que al territori que governa s'ha fet un "gran esforç" en matèria sanitària per part de l'administració autonòmica. Subratlla que hi ha gairebé 100.000 professionals en la medicina pública i que 1.300 s'estan incorporant aquests dies en els 1.500 centres de salut andalusos.

Segons la política andalusa, "estem arribant a un acord amb tota l'atenció primària per reforçar i augmentar tant el temps, com les proves i les urgències que tenen els metges a les seves consultes."

Susana Díaz presumeix de no haver tancat ni privatitzat hospitals en temps de crisi, sinó que, a més, diu, ha obert centres. Considera que hi ha "sindicats corporatius" que actuen "aprofitant una campanya electoral i sabent que s'està arribant a un acord majoritari amb les organitzacions professionals. "S'intenta manipular en una campanya electoral", afirma la dirigent andalusa.

ARXIVAT A:
Susana Díaz AndalusiaEleccionsSalutProcés català
Anar al contingut