Síria

Síria aprova la derogació de l'estat d'emergència i la supressió del Tribunal de la Seguretat de l'Estat

El govern sirià ha aprovat un decret legislatiu per derogar la llei d'emergència, en vigor des del 1963, i suprimir el Tribunal Suprem de la Seguretat de l'Estat. La decisió coincideix amb una escalada de la violència a la ciutat d'Homs, on hi ha hagut una trentena de morts les últimes hores. Precisament, els sublevats s'han fet forts en aquesta ciutat, la tercera més important del país, on han celebrat un acte polític en el qual han deixat clar que l'objectiu de la revolta és la dimissió del president Bashar al-Assad, hereu republicà d'un règim instaurat pel seu pare fa més de quaranta anys.

Actualitzat
El govern sirià també ha anunciat que ha donat llum verda a un projecte de llei que "regula el dret dels ciutadans a manifestar-se pacíficament, mesures per autoritzar les manifestacions i mecanismes per protegir els manifestants", segons la televisió estatal.

Dissabte passat, el president sirià, Bashar al-Assad, va anunciar que s'havia format "un comitè jurídic per estudiar l'aixecament de l'estat d'emergència. L'estudi d'aquestes lleis conclourà, com a màxim, la setmana que ve". La derogació de l'estat d'emergència és una de les principals exigències de l'oposició.

L'anunci coincideix amb un agreujament de la tensió a la ciutat d'Homs, al centre del país, on han estat enterrades quatre persones més mortes durant els disturbis de les últimes 48 hores, que han deixat una trentena de víctimes mortals, segons fonts de l'oposició.

L'anomenada xarxa opositora Sham ha apuntat a la seva pàgina del Facebook que "quatre màrtirs" han estat enterrats al cementiri d'Homs, on van acudir desenes de milers de manifestants. Per la seva banda, el grup Revolució Síria contra Bashar al-Assad, un dels més actius durant les revoltes populars, ha denunciat al Facebook la mort d'un jove de 26 anys la matinada passada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut