Autoescola
Es deixaran de fer prop de 1.500 examens cada dia de vaga

Si et pensaves treure el carnet de conduir abans de l'estiu, pots tenir problemes

Una vaga d'examinadors de 20 dies, al juny i al juliol, pot arribar a anul·lar 29.000 exàmens arreu de Catalunya

RedaccióActualitzat

La vaga dels examinadors de Trànsit que comença aquest divendres pot deixar 29.120 persones aquest estiu sense poder-se treure el carnet de conduir.

Els examinadors tenen previst 20 dies d'aturades al juny i al juliol per protestar per les seves condicions laborals. Si no hi ha canvis, hi ha aturades previstes per 7 dies de juny i 13 de juliol. Això vol dir que els 112 examinadors que hi ha a Catalunya deixaran de fer prop de 1.500 exàmens cadascun d'aquests dies.

La vaga està programada per als dies 2, 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol.

Un de cada dos aspirants suspèn l'examen de conduir a Barcelona

Les autoescoles entenen les reivindicacions laborals dels examinadors i culpen l'Estat de la situació. Segons ha explicat el president de les autoescoles gironines, Joan Sala, a Catalunya Informació, fa anys que la DGT manté les prefectures catalanes sense prou examinadors i personal per tramitar la documentació. Sala lamenta que amb la retallada de l'Estatut quedés aparcat el traspàs a Catalunya de les competències d'exàmens i matriculacions, i alerta del buit de poder que hi ha ara a la DGT des de l'arribada del nou ministre de l'Interior.

Les autoescoles catalanes també preparen mobilitzacions contra la DGT per denunciar el col·lapse del sistema. Es faran una vegada passada la vaga d'examinadors.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut