Barcelona

Un de cada dos aspirants suspèn l'examen de conduir a Barcelona

La DGT ho atribueix a la proliferació de les autoescoles "low cost", que presenten aspirants sense haver-los fet prou formació

RedaccióActualitzat

De totes les persones que s'examinen cada any per obtenir el carnet de conduir a Barcelona, només aproven el 48,2%, menys de la meitat del total. Només un de cada tres aspirants a obtenir el carnet B1, per conduir turismes, l'aprova a la primera convocatòria.

La Direcció General de Trànsit considera la xifra molt per sota del que seria acceptable i responsabilitza de la situació algunes autoescoles "low cost". La DGT reconeix que falten examinadors i potser cal millorar els exàmens, però denuncia que la situació ha empitjorat des que han proliferat autoescoles "low cost" amb males pràctiques. El cap de la DGT a Barcelona, Adrià Puigpelat, considera molt greu que hi hagi un nivell tan alt de suspensos.

"Podríem parlar fins i tot de publicitat enganyosa. Perquè poder-se presentar a examen havent fet només quatre pràctiques, doncs, francament, ens sembla que no és el model més desitjable."

 

La Federació d'Autoescoles de Barcelona assegura que cal denunciar i sancionar les males pràctiques d'alguns centres i augmentar els controls per part de l'administració. També demanen una tarifa mínima per preparar-se per obtenir el carnet de conduir. Això evitaria, segons ells, que hi hagi centres que anuncien preus molt baixos, però que després cobren més als alumnes per altres conceptes. 


 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut