El portaveu d'ERC Sergi Sabrià
Barcelona

Sergi Sabrià: "Només hi ha un pla, el pla es diu Puigdemont"

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana avisa Junts per Catalunya que el temps corre i els demana que posin sobre la taula una proposta per a la investidura del nou president de la Generalitat.

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha dit a Junts per Catalunya que "hi ha el deure de concretar propostes" sobre la investidura, a les quals els republicans hauran de donar resposta, i ha afegit que "això no pot trigar perquè el calendari estreny":

"Ara hi ha el deure de concretar propostes i que, quan aquestes propostes siguin concretes, anar-hi donant resposta. Tot això no pot trigar perquè, com dèiem, el calendari estreny però no li podem fallar a aquesta ciutadania que ens ha donat la majoria. Com que això ho compartim totes les parts, segur que ens en sortirem."

Sergi Sabrià descarta plans B, i assegura que l'únic candidat a presidir la Generalitat és Carles Puigdemont. Sabrià ha insistit que ERC treballa "amb un sol pla" que és el d'investir el candidat de Junts per Catalunya, ja que va ser qui va obtenir més vots en les eleccions del 21 de desembre d'entre les candidatures independentistes.

El portaveu d'ERC es mostra optimista amb les negociacions però descarta que l'Estat s'avingui a un pacte polític amb l'independentisme perquè Carles Puigdemont pugui tornar de Brussel·les sense ser empresonat.

Pel que fa al debat sobre si la investidura de Puigdemont podria ser telemàtica, el portaveu republicà ha apuntat a les circumstàncies "excepcionals" que es viuen i que afavoreixen que hi hagi "molts rumors" sobre les opcions possibles, però ha assegurat que ara per ara no és una proposta que tinguin oficialment sobre la taula:

"L'acord amb l'Estat era molt complex i crec que ho sabíem tots, i malgrat això el plantejament en tot moment de Junts per Catalunya és la tornada de Puigdemont i la presidència de Puigdemont. És bo que obrim totes les vies, que intentem totes les vies. També és bo que sigui aquesta, però vaja tots donem per descomptat que no tindrà recorregut; per tant, se n'hauran de buscar altres."

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàERCGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut