París

Seat Tarraco, el primer model de la companyia amb nom de ciutat catalana

L'empresa confirma que el nou totcamí portarà el nom romà de Tarragona

RedaccióActualitzat

Ja s'ha confirmat: per primera vegada, un Seat portarà el nom d'una ciutat catalana. El nou totcamí de grans dimensions de la firma automobilística es dirà Tarraco, el nom romà de Tarragona, després d'imposar-se en la votació popular als altres tres finalistes: Alborán, Aranda i Ávila.

Més de 146.000 persones de 134 països van votar el seu nom preferit. Tarraco es va imposar amb el 35,5% dels vots, per davant d'Ávila i Aranda, que no van arribar al 30%, i a força distància d'Alborán, que en va tenir el 8,8%.

Es confirma així la informació que va avançar la setmana passada una revista de motor alemanya, tot i que l'empresa no ho va voler confirmar. El nom s'havia d'anunciar a l'octubre, però es va ajornar per la situació política a Catalunya. Ara, el president de la companyia ha confirmat el nom des de París.

El nou model, que es fabricarà a Alemanya, sortirà al mercat a finals d'any.

El tercer SUV de Seat

Aquest nou cotxe de Seat serà un SUV -tot terreny urbà- de gran format, i el tercer SUV de la marca, després de l'Ateca i l'Arona, de mida inferior.

Es construirà sobre la mateixa plataforma que el Volkswagen Tiguan, però serà 109 mil·límetres més llarg. Tindrà versions de 5 i de 7 places.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut