Imatge de l'acte de presentació del nou sistema de recollida selectiva de residus de Sant Boi de Llobregat del 30 de setembre de 2016. (Horitzo…
Imatge de l'acte de presentació del nou sistema de recollida selectiva de residus de Sant Boi de Llobregat del 30 de setembre de 2016. (Horitzontal)

Sant Boi de Llobregat inverteix 5,2 milions d'euros en un nou sistema de recollida selectiva de residus

Actualitzat

ACN Sant Boi de LLobregat.-Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) estrenarà dilluns vinent, 3 d'octubre, el nou sistema de recollida selectiva de residus. En un termini de dos mesos es renovaran tots els contenidors de la ciutat (1737 contenidors nous en substitució dels actuals) i des de l'inici hi haurà 5 nous camions de recollida. El mateix dia es posarà en marxa un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells, amb dies fixos per zones. Els nous contenidors són més fàcils d'utilitzar, més nets i més resistents al vandalisme i al foc. A més, tenen més capacitat, en especial els de matèria orgànica, i estan totalment adaptats per a persones amb discapacitat física o visual. Pel que fa ales camions, funcionen amb gas natural comprimit i són més eficients, més silenciosos i menys contaminants. La renovació del sistema de recollida selectiva de residus comportarà la major inversió prevista pel govern municipal en aquest mandat , que ascendeix a un total de 5,2 milions d'euros, dels que quatre milions es finançaran amb fons de la Diputació de Barcelona.

Durant la presentació del nou sistema de recollida selectiva d'escombraries d'aquest divendres, l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, ha explicat que després d'aquest primer pas, s'aniran succeint accions "per millorar l'espai públic com la posada en marxa de nous models i maquinàries per a la neteja viària o el manteniment del verd urbà i les zones enjardinades". L'alcaldessa ha reclamat "la coresponsabilitat dels veïns i veïnes" per complementar l'esforç del consistori per tenir una ciutat més neta. En aquest sentit, ha anunciat que es faran campanyes informatives i de conscienciació en qüestions relacionades, per exemple, amb la recollida d'excrements d'animals, sense abandonar les sancions "per gener rebuig social contra els incívics".

Anar al contingut