Pla detall d'un pot d'ibuprofèn infantil Dalsy
Pla detall d'un pot d'ibuprofèn infantil Dalsy

Sanitat informa de la falta de Dalsy a les farmàcies per un error en el prospecte

L'error no ha estat especificat, però les autoritats asseguren que els lots afectats no s'han comercialitzat

Actualitzat

Un error en el prospecte de l'ibuprofèn infantil Dalsy ha fet que s'aturi la seva venda en farmàcies. L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del Ministeri de Sanitat, ha anunciat aquest dilluns del desabastiment d'aquest popular medicament en farmàcies.

Aquesta decisió arriba després que BGP Products Operations, la companyia titular encarregada de la distribució del medicament, hagi detectat un error en el prospecte d'alguns lots de 20 mg/ml, suspensió oral, 150 ml, la versió estrella del Dalsy. Aquests lots, segons la companyia, no s'ha arribat a comercialitzar.

Ni Sanitat, ni l'AEMPS ni la companyia distribuïdora han especificat quin és l'error. BGP Products Operations va detectar l'error el mes de febrer i estava previst que el nou proveïment de Dalsy comencés a principis d'aquest mes d'abril.

Tot i el desabastiment, Sanitat recorda que actualment hi ha 21 medicaments més amb la mateixa composició i dosificació que el Dalsy recomanats per a l'alleujament simptomàtic del dolor ocasional lleu i moderat, així com estats febrils, en els nens.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut