Doñana

Sánchez i Merkel defensen una solució transversal a la crisi migratòria

El president del govern espanyol també ha demanat que la commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17 d'agost se centri en les víctimes

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, defensen una línia comuna per a tots els països de la Unió Europea per fer front a la crisi migratòria. Així s'ha posat de manifest a la trobada informal dels dos mandataris a Doñana, on han rebutjat les polítiques unilaterals d'alguns països. 

"Sobretot cal reforçar la cooperació de la UE amb els països del nord d'Àfrica. L'aproximació d'Espanya i Alemanya no és en particular d'una política, de com fer el control de les fronteres, que evidentment cal fer-lo, sinó que és transversal", ha dit Sánchez.

 

"Segons la teoria, cap refugiat o migrant hauria d'arribar a Alemanya, però aquesta no és la realitat. Per tant, els estats europeus membres de Schengen hem de treballar en un sistema de repartiment just per organitzar plegats el retorn d'aquells que no tenen dret a quedar-se a la Unió Europea. Per tant, hem de parlar amb els països d'origen i arribar-hi a acords", ha dit Merkel.

A banda de la qüestió migratòria, també s'ha parlat de com s'ha d'abordar l'augment de les posicions xenòfobes i euroescèptiques de molts països de l'est d'Europa, però també d'Àustria, on recau la presidència de torn de la Unió Europea, o Itàlia.

Precisament, la trobada arriba abans de la cimera europea del 20 de setembre a Salzburg. Sánchez demanarà en aquesta cimera més diners en política d'immigració, com a president d'un país que és porta d'entrada dels migrants. Una petició que també faran el Marroc o Itàlia.

El lloc escollit, la finca del parc nacional de Doñana on Sánchez passa l'estiu, l'han usat els caps de govern per afalagar els seus convidats.

La segona trobada informal entre tots dos mandataris ha començat poc abans de la una del migdia. Angela Merkel i el seu marit han arribat a Doñana i han posat davant la càmera amb el matrimoni Sánchez. Després, els dos polítics han dinat plegats i tot seguit han fet una compareixença per als mitjans.

Precisament aquest dissabte entra en vigor un acord a què van arribar tots dos pel qual Alemanya pot tornar a Espanya immigrants que detecti a les seves fronteres que hagin entrat a l'espai Schengen per Espanya. Un acord que dona oxigen a Merkel davant les protestes xenòfobes al seu país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut