Madrid

Sánchez es queixa que l'acusin de "còmplice de reprimir el suposat poble català"

Durant la sessió de control, el president espanyol avança que portarà els pressupostos al Congrés abans d'acabar l'any

Actualitzat

Pedro Sánchez afirma que, abans d'acabar l'any, portarà els pressupostos generals de l'Estat al Congrés. Ho farà encara que no tingui el suport dels partits independentistes catalans i descarta convocar eleccions.

Durant la sessió de control a la cambra baixa, el president espanyol ha estès la mà al PP per negociar els comptes, la setmana de l'acord entre els dos grans partits per la renovació del Consell General del Poder Judicial.

El president del PP, Pablo Casado, ha retret a Sánchez que vulgui pactar amb qui vol trencar Espanya:

"Si vostè fos responsable pactaria més amb els partits que defensem a Espanya i menys amb aquells que volen trencar-la. Per exemple, vostè donaria suport a la nostra proposta de prohibir els indults als condemnats per rebel·lió en lloc de votar ahir contra d'una llei de convivència i de símbols del Partit Popular. O per exemple, vostè forçaria, legalment, l'equiparació salarial que vam aconseguir des del Partit Popular en lloc de callar quan Pere Aragonès, des del govern de la Generalitat, diu que la Policia i la Guàrdia Civil són uns delinqüents."

 

Casado retreu Sánchez que sigui receptiu amb els independentistes catalans (EFE)

 

Sánchez a Casado: "Si no fa una oposició útil amb sentit d'estat, ho pagarà a les urnes" (Reuters)

 

Sánchez ha respost Casado que té dues opcions:

"Si vostè, des de la moderació, el diàleg, el sentit comú, i el respecte està disposat a asseure's amb el govern per millorar aquesta proposta de pressupostos, nosaltres, per descomptat, li estendrem la mà. Ara bé, jo li dic una cosa, senyor Casado. Si vostè continua amb l'oposició de gesticulació i no fa una oposició útil amb sentit d'estat, ho pagarà a les urnes."

 

El president espanyol ha afirmat: "No sé quina pressa tenen vostè i el seu partit a perdre unes eleccions". I ha retret a Casado que acusi el govern de "ser còmplice dels independentistes" quan aquestes formacions, ha afegit, consideren que l'executiu està sent "còmplice d'aquells que estan reprimint el suposat poble català".

 

Tardà critica el "tripijoc" entre el PSOE i el PP al CGPJ

 

Tardà carrega contra el "tripijoc" entre populars i socialistes (EFE)

 

Mentrestant, Joan Tardà, d'Esquerra Republicana, ha qualificat de "femer" l'acord entre socialistes i populars sobre el Consell General del Poder Judicial:

"Senyor president, si vol sortir d'aquest femer ha de fer dues coses: primer, ara, aixecar-se i demanar la dimissió del senyor Lesmes, que és el paradigma de totes les corrupcions i les deficiències d'aquest sistema. I segon, vostè s'ha de disculpar pel tripijoc entre vostès i el senyor Casado fins i tot per publicitar la persona que presidirà el Consell General del Poder Judicial abans d'acabar el termini de presentació de candidats."

 

El cap de l'executiu espanyol ha contestat al diputat català que la seva formulació és contradictòria:

"Miri, senyor Tardà, vostè el que demana i el que critica és la judicialització de la política, però el que ens demana a l'hora de reclamar una intervenció del govern en la fiscalia és que nosaltres polititzem la justícia. Doncs no. Aquest és un estat social i democràtic de dret. El poder executiu per una banda, el poder legislatiu per una altra i el poder judicial per una altra. I així és com funciona l'estat social i democràtic de dret.

 

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPedro SánchezIndependènciaPablo Casado
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut