El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la clausura del Congrés del PSOE a Madrid, el 22 d'octubre del 2017 (Horitzontal).
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la clausura del Congrés del PSOE Madrid, el 22 d'octubre del 2017 (Horitzontal).

Sànchez diu que ho han "intentat tot" i envia el seu suport al PSC

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat una carta a tots els militants socialistes on posa en valor la feina feta pel PSC en defensa de "l'estat democràtic" i on expressa tot l'afecte a la família socialista espanyola en uns moments de gran pressió.

Sánchez acusa Carles Puigdemont i el govern de ser els "únics responsables del deteriorament de les institucions a Catalunya". I envia un missatge molt dur al "secessionisme":

"El secessionisme utilitza una retòrica de victimització i intenta fer creure que Catalunya és objecte de repressió i manca de llibertats. És una afirmació que resulta inadmissible, a més d'enormement irresponsable"

Sánchez defensa que el PSOE ho ha "intentat tot":

"Hem apel·lat al diàleg fins a l'últim minut. Hem presentat una esmena al Senat perquè es paralitzés l'article 155 si es convocaven eleccions autonòmiques des de la Generalitat de Catalunya"

Afirma, a més, que la declaració de la República Catalana posa en risc la supervivència d'Espanya:

"El secessionisme posa en risc la supervivència d'aquest Estat que hem construït entre tots"

Per tot això justifica l'aplicació de l'article 155. Diu que qualsevol altre estat ho hauria fet:

"L'aplicació de l'article 155 de la Constitució constitueix la inevitable resposta a un intent inèdit de trencar la integritat de l'Estat. Una resposta homologable a la de qualsevol país del nostre entorn, que contempla fórmules constitucionals idèntiques o semblants"

El PSOE ha compartit la carta a les xarxes socials:

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés català
Anar al contingut