Sánchez-Camacho i Rajoy, en un acte de campanya (Foto: EFE)
Sánchez-Camacho i Rajoy, en un acte de campanya (Foto: EFE)
Madrid

Sánchez-Camacho diu que des del govern de Mariano Rajoy hi ha una bona sintonia amb CiU i que hi ha intenció d'"escoltar"

Camacho ho ha dit en declaracions als mitjans, després de reunir-se a Madrid amb els ministres d'Economia i Hisenda, Luis de Guindos i Cristóbal Montoro, que es van interessar per conèixer si en la reunió de dimecres que reunirà el president del Govern, Mariano Rajoy amb el president de la Generalitat, Artur Mas, es formalitzarà el pagament de la quantia del fons de Competitivitat i de la disposició addicional tercera a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Segons ha assegurat Camacho, això ho ha de respondre Rajoy, però sí que ha avançat que "hi ha una especial atenció a escoltar les propostes i necessitats de Catalunya", i ha considerat que és molt important que aquesta comunitat tingui aquesta atenció.
"Estem en la bona línia", ha indicat la presidenta del PP català, després de remarcar la seva intenció de fer de "pont" entre Catalunya i Rajoy.  A més, ha indicat que en aquests moments financers difícils pels quals travessa Espanya és molt important que es pugui garantir la liquiditat a Catalunya i a la resta de comunitats.

D'altra banda, Camacho ha destacat que la reunió mantinguda amb els ministres ha estat "molt positiva", ja que s'han tractat temes que ha considerat capitals per a Catalunya.

En primer lloc, s'ha abordat el tema de la reordenació bancària. S'han mostrat d'acord que el crèdit arribi a les famílies, joves i empreses, i que Catalunya jugui un paper important" en aquesta reordenació.

D'altra banda, respecte al finançament autonòmic i local, la líder dels populars catalans ha trobat una "relació fluida i molta receptivitat", ja que ha indicat que s'estudiaran mesures perquè es millorin les ajudes als ajuntaments i en el cas dels que estiguin endeutats més del 75 per cent no hagin de suspendre o cancel·lar les seves pòlisses bancàries.

En aquest sentit, ha indicat que, a més, per al govern, Catalunya és "molt important" perquè sap que sense ella no s'aconseguirà sortir de la crisi.

Finalment, ha indicat que en les reunions els dos ministres han escoltat la valoració que es fa des de Catalunya i tots dos han mostrat "una especial sensibilitat" en temes de finançament, reordenació bancària i compliment de dèficit.

La setmana passada, des del govern català, Andreu Mas-Colell es va encarregar d'oficialitzar la sintonia amb el PP amb un esmorzar al Parlament amb Alícia Sánchez-Camacho.
Anar al contingut