Cigarretes electròniques.
La Generalitat s'oposa al decret que permet a les farmàcies vendre cigarretes electròniques
Barcelona

Salut demana a les farmàcies que es neguin a vendre cigarretes electròniques

La Generalitat presentarà al·legacions contra el decret del govern espanyol que pretén regular aquestes cigarretes

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut vol que les farmàcies es neguin a vendre cigarretes electròniques, davant del projecte de reial decret del govern espanyol que pretén regular-ho. Boi Ruiz denuncia que no hi ha hagut debat i que el decret es tirarà endavant sense consens. Per això, la Generalitat hi presentarà al·legacions. La normativa, que ja s'ha aprovat en altres països, autoritza aquests establiments, així com parafarmàcies i estancs, a vendre aquest nou sistema de consumir nicotina.

Aquest és el missatge que llança Ruiz: "Jo recomanaria, si em permeten l'expressió, la insubmissió davant d'un decret que diu als farmacèutics que venguin cigarretes electròniques. No només tindran el suport del govern de Catalunya, sinó que crec que la posició tant del Col·legi de Farmacèutics com del col·lectiu professional hauria de ser: 'No vendrem cigarretes a Catalunya a les nostres farmàcies'". "A una professió que és sanitària no li podem fer vendre coses que incitin a conductes no saludables", ha reblat el conseller.

També hi ha presentat al·legacions el Col·legi de Farmacèutics, que és totalment contrari a la venda d'aquest producte als seus establiments. Diu que la insubmissió ja la practiquen perquè aquests aparells es poden trobar a molt poques farmàcies. Mercè Barau és una de les portaveus del col·legi: "Les farmàcies estem per la deshabituació tabàtica, no per vendre productes derivats del tabac, més enllà d'un procés de deshabituació amb un seguiment continuat." En aquest sentit, l'Institut Català d'Oncologia s'ha presentat com a centre col·laborador i referent per a l'Organització Mundial de la Salut en el control i prevenció del consum del tabac.

Anar al contingut