La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría (EFE)
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría (EFE)
Madrid

Sáenz de Santamaría qualifica "d'impossible i ridícula" la doble presidència

La vicepresidenta espanyola diu que Puigdemont "no pot ser president de la Generalitat ni viurà a costa dels catalans"

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que és "impossible i ridícul" que els independentistes estiguin plantejant una presidència simbòlica des de Brussel·les de Carles Puigdemont, qui, segons ha assegurat en una entrevista de Telecinco, "només pensa en ell".

"Això és impossible i ridícul i una falta de respecte als catalans."

Sáenz de Santamaría ha criticat les reunions entre JxCat i ERC a Brussel·les per "salvar el tipus a un senyor que ha incomplert la llei" i que ha "fugit" en lloc de retre comptes davant la justícia.

"Estem parlant de com Puigdemont queda desdenyat, és una megalomania absurda."

Per Sáenz de Santamaría, "això no pot seguir així indefinidament" perquè l'expresident català ha de retre comptes a la justícia". A més, ha assegurat que quan es processi Puigdemont se li suspendran els drets polítics.

La vicepresidenta espanyola considera que Puigdemont "no és prou valent per dir que ha fet això amb totes les conseqüències" i tornar a l'Estat per assumir-les.

En aquest sentit, ha advertit que si el president del Parlament, Roger Torrent, assumeix que una assemblea d'electes investeix Puigdemont "serà el primer president del Parlament que el que faci és assumir que el Parlament no és el lloc per elegir el president de la Generalitat", un fet que "pot deixar bastant tocada la institució que presideix".

Tot i admetre que els expresidents poden rebre una assignació, ha recordat que "cal complir unes obligacions" i ell està fugit. Per la vicepresidenta, Puigdemont "no pot ser president":

"No pot ser president de la Generalitat ni viurà a costa dels catalans."

Després d'assegurar que fa l'efecte que els altres independentistes estan "desitjant treure's del mig" Carles Puigdemont, Sáenz de Santamaría ha negat contactes amb l'independentisme.

"Amb fugits de la justícia o empresonats no hi tenim relació."

Sáenz de Santamaría també ha demanat a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que "s'arrisqui" i "doni la batalla" a Catalunya.

"Que no sigui sempre el govern de Madrid qui ha de fer coses, que les fa i assumeix risc. Quan no gestiones no assumeixes riscos, però governar és pensar en el futur del teu país."
 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut