Rull, Turull i Bassa s'incorporen a la campanya després de sortir de la presó

Primer dia de campanya marcat pel retorn dels consellers que el govern espanyol va cessar amb l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

Els consellers cessats pel 155 que van sortir dilluns de la presó ja prenen el pols a la campanya. La presencia de Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa marca el primer dia de campanya.

Tornen Rull i Turull

Primer míting de campanya de Junts per Catalunya a Reus i primer míting de Jordi Turull i Josep Rull després de sortir de la presó. Han aprofitat per passejar-se per Reus apel·lant a anar a totes en aquesta campanya electoral i guanyar el 21D per pressionar així perquè surtin de la presó tant els Jordis com Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

"No hi ha dret al desànim. No el tenim. Sinó que tenim l'oportunitat de jugar en un terreny de joc que és on ens sabem moure millor."

"Aquesta deu ser la seva situació normal, és a dir, com que no els podem guanyar els apartem i els tanquem a la presó. Aquesta era la situació normal potser a l'època del fundador del seu partit i potser la troben a faltar. La nostra és la democràcia."

 

A primera fila, al Teatre Bartrina de Reus, cadires buides amb llaços grocs per Carles Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les, i també pels que encara estan empresonats.

Ovació a Bassa a Torroella

Torroella de Montgrí ha rebut així Dolors Bassa en l'acte de campanya que ERC ha fet a les comarques gironines:


La cap de llista ha parlat aquí per primera vegada després de més d'un mes a la presó d'Alcalà-Meco. S'ha reivindicat la llibertat dels que encara no han pogut sortir.

"M'han privat de llibertat, però el que més m'ha dolgut és que m'han allunyat d'allò que més estimo: la família, els amics i amigues, els companys i sobretot també del propi paisatge: el castell, les Medes, el mar, el riu, el que és l'Empordà."

Ciutadans, al poble de Rivera

Ciutadans ha triat Granollers per a aquest vespre. Ha estat a l'auditori d'aquesta localitat, poble natal d'Albert Rivera.

 

Davant de 200 persones -n'hi ha hagut algunes que no han pogut entrar-, Inés Arrimadas ha insistit que cal acabar amb el procés i s'ha presentat com la millor opció per fer-ho.

"Ho tenim a tocar. Només hem de sortir a votar. Potser estem a 14 dies de fer història. Potser estem a 14 dies només d'acabar amb el procés i d'iniciar una nova etapa política de convivència, de respecte, de bona gestió "

 

Fernández Vara, amb Iceta

Els socialistes han anat aquest vespre al Baix Llobregat, concretament a Sant Andreu de la Barca. Miquel Iceta ha comptat per primera vegada amb el suport d'un dels barons del PSOE, el president extremeny, Guillermo Fernández Vara.

 

Vara ha dit que el que ha passat a Catalunya ha estat una "revolució pseudoburgesa". També hi ha intervingut la dirigent del grup Eva Granados. Iceta ha tornat a parlar de finançament:

"Els independentistes ja no es preocupen de millorar el finançament de Catalunya. Ells a la seva, com que estan en una altra galàxia, algun dia vindrà que es resoldra. I després ens hem trobat que altres partits diuen que no cal millorar el finançament de Catalunya, el PP i Ciutadans. Per tant, si el finançament voleu millor, el PSC heu de votar"

Sindicalistes amb Domènech

Per la seva banda, Xavier Domènech ha escollit Cornellà, al cor del Baix Llobregat, per parlar de l'atur i les polítiques socials de Catalunya en Comú-Podem.

 

Acompanyat per veterans sindicalistes com Joan Carles Gallego i Rosa Canyadell, Domènech ha acusat Ciutadans de voler comprar-los per pactar el 21 de desembre.

"Arrimadas ens vol comprar a nosaltres però sap que Miquel Iceta el té gratis, absolutament gratis. Trist camí pel Partit Socialistes de Catalunya"

 

Albiol amb el gallec Feijoó

Xavier Garcia Albiol ha fet campanya aquesta tarda al Centre Cultural Gallego Saudade de Barcelona acompanyat del president de la Xunta de Galícia  Alberto Núñez Feijoó.

"Aquells pensionistes que decideixin apostar per la independència, que tinguin molt clar que estan posant en risc el seu futur econòmic i el futur de milers i milers de pensionistes de Catalunya"

Feijoó que ha fet un discurs contundent, ha qualificat d'intolerants alguns polítics catalans que, segons ell, han enganyat i dividit Catalunya.

 

La CUP, a tocar de l'art de Sixena

Unes 300 persones han omplert el Teatre Principal de Lleida en un dels quatre actes mes destacats de la campanya electoral de la CUP. La cap de llista de Lleida, Mireia Boya, ha fet una crida a lluitar per defensar la permanència a Catalunya del patrimoni de Sixena davant l'amenaça que suposa l'aplicació del 155.

 

Boya també ha criticat el PSC per tenir entre les seves files candidats que sembren el feixisme i ha apel·lat a la unilateralitat com a únic camí per arribar a la república.

"Quan hi ha alguna que diuen que tot això només pot acabar en una taula de negociació, em pregunto que voldran negociar. Quan d'altres parlen d'aquesta bilateralitat i d'aquest diàleg, em pregunto dialogar amb qui? Amb els carcellers d'Estremera"

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut