Pla mig del conseller de Territori, Josep Rull, en un míting del PDeCAT pel 'sí' a Tàrrega, el 21 de setembre de 2017. (Horitzontal)
Pla mig del conseller de Territori, Josep Rull, en un míting del PDeCAT pel 'sí' a Tàrrega, el 21 de setembre de 2017. (Horitzontal)

Rull: ''el que ha passat els darrers dies és vergonyós, tenim al davant un Estat extraordinàriament dèbil''

ACN Tàrrega.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha qualificat el setge policial i judicial de l'estat espanyol contra l'1-O de ''vergonyós i ignominiós''. Fent una comparativa amb el pacte del Regne Unit amb Escòcia pel referèndum del 2013, Rull ha destacat que l'Estat és ''extraordinàriament dèbil'' perquè ''imposa'', i ''els forts pacten''. En un míting del PDeCAT a Tàrrega pel 'sí' en el referèndum, Rull ha lamentat que a causa de les detencions de diversos alts càrrecs del Govern ahir per part de la Guàrdia Civil s'hagin hagut de recuperar consignes antigues com la de ''llibertat presos polítics''. Rull s'ha mostrat convençut que l'1-O hi haurà ''centenars de milers d'esperances per guanyar la llibertat'' i també ha qualificat ''d'impecable'' l'actitud de la ciutadania davant l'ofensiva de l'estat espanyol per frenar les votacions.

El conseller Rull ha volgut posar de manifest les diferències entre l'estat espanyol i el Regne Unit que al 2013 va pactar un referèndum sobre la independència amb Escòcia tot i que en aquest parlament la majoria independentista era menor que a Catalunya. Segons Rull aquest fet indica que l'Estat és ''dèbil'' perquè no ha volgut plantejar alternatives i propostes perquè els catalans es vulguin quedar a Espanya, tal com va fer l'aleshores govern de David Cameron.Rull també ha qualificat ''d'inadmissibles'' les detencions de càrrecs de la Generalitat i ha assenyalat que ''aquesta és la línia vermella que s'ha traspassat amb rotunditat'' per part de l'estat espanyol. En aquest sentit, ha fet una crida a l'optimisme i l'esperança i s'ha mostrat convençut que l'1-O hi haurà referèndum i aquest serà secundat per una gran majoria de la ciutadania del país.El míting que ha fet Rull a la plaça Major de Tàrrega ha comptat també amb la intervenció de l'alcaldessa de la ciutat, Rosa Maria Perelló, que precisament demà divendres té previst comparèixer davant fiscalia per col·laborar amb l'1-O. Perelló ha dit que està ''tranquil·la'' però a la vegada indignada perquè considera que no ha comès cap delicte.

Anar al contingut