Juli Fernández, portaveu d'ERC a Sabadell, i Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés, al míting d'ERC pel 'sí' a l'1-…
Juli Fernández, portaveu d'ERC a Sabadell, i Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés, al míting d'ERC pel 'sí' a l'1-O a Sabadell, el 16 de setembre de 2017. (Horitzontal)

Rufián: "Anar a votar l'1-O no et fa independentista, et fa demòcrata, valent i antifeixista"

Actualitzat

ACN Sabadell.-El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha tancat aquest dissabte el míting dels republicans pel 'sí' al referèndum de l'1 d'octubre, organitzat per les JERC. Al seu discurs, Rufián ha animat els ciutadans a no deixar-se "atemorir" per les amenaces i participar en la votació. En aquest sentit, ha volgut anar més enllà dels partidaris del 'sí' i ha assegurat que "anar a votar l'1-O no et fa independentista. Participar aquells dia i votar et fa, per aquest ordre, demòcrata, valent i antifeixista". "L'1-O no demana independentistes, nosaltres no demanem a ningú que sigui independentista", ha dit. El republicà, a més, ha volgut carregar contra aquella gent d'esquerres que està en contra del referèndum, no el reconeix o rebutja el procés sobiranista. "Als que estan tot el dia amb el puny aixecat i estan en contra d'això els diem que o els sobra el puny o els falta ideologia. Un puny, per nosaltres, no és una excusa sinó una ordre", ha conclòs.

Sense esmentar-los, Rufián es dirigia sobretot a l'entorn de Podem i els comuns que hagin pogut manifestar reticències amb el referèndum i el procés. "Diuen que la resposta és la fraternitat. Però alguns considerem que la fraternitat no és dir-li a un poble 'espera't a que jo guanyi'. La fraternitat és deixar guanyar l'únic poble que avui en dia pot guanyar", ha afegit. Rufián també ha volgut defensar la vinculació entre el referèndum i l'oportunitat per "canviar-ho tot" des d'un punt de vista progressista. "Els pobles, la gent, no mengem pàtria. La gent no menja banderes, per molt grans, maques, tricolors o estelades que siguin. Si molts de nosaltres estem en això és per recuperar el país que ens van robar fa 80 anys", ha sentenciat. Ena quest sentit, el diputat d'ERC ha considerat que, per a ell, tenir un país, una pàtria i una república "és tenir hospitals públics i decents, escoles publiques i decents, tenir democràcia econòmica i decent, tenir igualtat entre homes i dones".Les "disculpes" de l'exalcaldeL'acte de Sabadell, que ha acollit unes 1.500 persones, ha començat amb la intervenció del portaveu d'ERC a l'ajuntament i exalcalde de la localitat, Juli Fernández. Després de saludar els assistents, ha volgut "demanar disculpes" als Grallers i Geganters de Gràcia, a qui la Policia Local de Sabadell ha aturat aquest dissabte en una cercavila per advertir-los dels riscos de portar un cartell en favor del 'sí' al referèndum de l'1-O. "Han hagut de viure un moment desagradable fruit de la por que la Fiscalia i l'Estat vol infondre a tothom", ha dit, tot afegint que "portar un 'sí' a sobre no és delicte, no passa res". "Feu-ho, i expliqueu a la gent que ha d'anar a votar", ha conclòs. Al míting també ha participat el portaveu nacional de les JERC, Pau Morales, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. Ha estat precisament Serret qui ha volgut restar credibilitat a l'estratègia judicial de l'Estat contra l'1-O. "Anem acumulant querelles i notificacions. En el fons, no tenen cap mena de base. Alguns pensen que amb això ens acovardeixen, ens fan por, ens intimiden. No. Perquè ho tenim molt clar", ha sentenciat la consellera. Per a Serret, a més, tot aquest episodi demostra que "hi ha una gran diferència entre els que estan a Madrid i amenacen, i els que estan aquí: la cultura democràtica. Aquí, per sort, fa moltes generacions que sabem transmetre valors i educar en la democràcia, el respecte, en acollir, en considerar igual tothom", ha afirmat la consellera.

Anar al contingut