Madrid

Rubalcaba presenta les detencions de tres presumptes etarres com la prova que el govern no ha abaixat la guàrdia

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha destacat la importància de la detenció de tres presumptes membres de l'aparell logístic d'ETA fruit de la bona col·laboració entre les policies francesa i espanyola. Rubalcaba ha afegit que aquesta operació és la demostració clara que ni el govern ni les forces de seguretat, "no han abaixat la guàrdia ni un mil·límetre" davant ETA. Rubalcaba ha recordat que l'executiu ja havia advertit que qualsevol acció criminal d'ETA tindria conseqüències i ha explicat que se seguien amb atenció els moviments de la banda a França.

Actualitzat

El govern espanyol ja havia avisat que les forces de seguretat estaven en "màxima alerta" després del robatori d'armes a França i ara, la detenció de tres presumptes etarres al país veí demostra, segons el ministre de l'Interior, que no s'ha abaixat la guàrdia. Alfredo Pérez Rubalcaba ha explicat que les detencions són fruit d'una operació de la policia francesa en col·laboració amb l'espanyola que encara continua oberta. Sobre si algun dels arrestats està relacionat amb el robatori de les 350 armes, el ministre s'ha limitat a dir que s'està investigant.

I lluny dels detalls d'aquesta operació, Rubalcaba ha insistit un cop més que la justícia i les forces de seguretat segueixen amb la seva feina, que implica que, quan algú comet un delicte, se'l deté i se'l posa davant els jutges. "No hi ha res més oposat a la pau que la violència: la violència i preparar-se per exercir-la. Són dues accions radicalment oposades al procés de pau", ha assegurat.

La policia francesa continua la investigació oberta dimecres arran de la detenció de tres etarres al sud de França. L'operació policial francesa continua oberta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut