Luxemburg

Rubalcaba diu que és una "broma de mal gust" que Bildu qualifiqui d'"incident" un intent d'assassinat a un gendarme

El vicepresident espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que és una "broma de mal gust" i un "sarcasme" que la coalició abertzale Bildu qualifiqui d'incident el tiroteig d'aquest cap de setmana entre dos suposats etarres i gendarmes francesos.

Actualitzat
"No deixa de ser un sarcasme qualificar d'incident el que és un intent d'assassinat d'un gendarme", ha manifestat Rubalcaba en referir-se al comunicat de Bildu sobre el tiroteig d'aquest cap de setmana. I ha continuat: "Ha arribat el moment de ser clars i dir les coses clarament. Titllar d'incident el que va passar l'altre dia a França em sembla que és una broma de molt mal gust".

A l'entrada de la reunió de ministres de l'Interior de la UE que se celebra a Luxemburg, Rubalcaba ha reiterat que "el procés obert a Euskal Herria continua, ja que l'alto el foc proclamat per ETA segueix en vigor".

D'altra banda, el ministre de l'Interior ha explicat que aquest diumenge ja va felicitar el seu homòleg francès per l'operació que va permetre detenir Itziar Moreno i Oier Gómez Mielgo. En aquest sentit, el vicepresident primer ha destacat: "Es tracta de dos presumptes etarres ben coneguts per la policia espanyola" que "ocupaven un lloc rellevant a l'aparell militar". Tot i que ha reconegut: "No sabem quin". Rubalcaba també ha explicat: "L'un va sortir fugint de Lisboa quan vam desmantellar la base logística que no va arribar a funcionar mai d'ETA a Portugal; l'altre, Itziar Moreno, crec que surt del País Basc quan s'identifica després de l'atemptat contra EITB", ha sentenciat.

Finalment, Rubalcaba s'ha mostrat content que el gendarme estigui fora de perill.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut