Roses i llibres omplen els carrers en un Sant Jordi marcat pel context polític

Al Palau de la Virreina, a Barcelona, s'ha fet aquest any la foto oficial de tots els autors que firmen llibres durant la diada

RedaccióActualitzat

Les roses i els llibres tornen a ser els protagonistes de Sant Jordi als carrers i places de tot Catalunya. Com és habitual, les roses vermelles són les majoritàries, però aquest any també n'hi ha moltes de grogues, un color que predomina aquest any a l'ambient com a simbolisme polític.

Els compradors més matiners s'han avançat a les aglomeracions de les hores punta per adquirir els primers llibres de la jornada. Aquest any, l'espai s'ha expandit i, com a novetat, els llibreters també s'instal·len al carrer Consell de Cent, al tram entre Balmes i passeig de Gràcia. L'objectiu d'aquesta prova pilot és esponjar l'acumulació de gent que hi ha cada any a la rambla de Catalunya. D'aquesta manera, amb el nou eix, la cruïlla entre els dos carrers es converteix en una plaça amb parades a les quatre cantonades.

 

 

Una compradora matinera, la Gemma Anton, ja ha adquirit un dels primers llibres de camí a la feina. "Prefereixo passejar a aquestes hores, després és impossible, hi ha moltíssima gent. Ara es pot passejar bé."

També hi ha qui utilitza les xarxes socials per celebrar aquest Sant Jordi.

 

 

 

 

Esmorzar dels escriptors a la Virreina

Al Palau de la Virreina, a Barcelona, s'ha fet la foto oficial que es fa cada any per Sant Jordi de tots els autors que firmen llibres aquesta diada a les diferents parades i establiments que s'han preparat per gaudir d'una de les festes més populars de Catalunya.

 

 

Uns 350 convidats, la majoria escriptors, han participat en aquest esmorzar, on l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tingut un record especial per Jordi Cuixart. També s'ha referit a les víctimes de l'atac terrorista de l'agost a la Rambla.

Ada Colau ha dit que espera que aquest Sant Jordi sigui "un èxit de vida i de vendes". I ha recordat que no és una edició qualsevol, amb els presos sobiranistes i l'atemptat de l'estiu. L'alcaldessa ha remarcat que són "temps complicats", i ha afegit que "avui la sang del drac es converteix en milers de roses, vida i esperança."

ARXIVAT A:
Sant Jordi
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut