Washington

Rodrigo Rato abandonarà el Fons Monetari Internacional "per motius personals"

El director general del Fons Monetari Internacional, Rodrigo Rato, deixarà el càrrec el mes d'octubre. Ho ha anunciat en un breu comunicat on al·lega qüestions personals per prendre la decisió. Rato va accedir al càrrec el juny del 2004 i es va convertir en el novè president de la institució. Abans havia estat vicepresident d'afers econòmics i ministre d'Economia del govern espanyol, i també va exercir de governador del Banc d'Espanya.

Actualitzat
Des de Wahsington, i per sorpresa, Rato ha fet aquest anunci i segons fonts properes, Rato descarta tornar a la vida pública. Així que d'aquesta manera es descartaria la intenció de tornar a Madrid per substituir Mariano Rajoy.

La dimissió es farà efectiva un cop se celebri l'assemblea anual d'aquest organisme, juntament amb la del Banc Mundial. Segons el comunicat fet públic per l'FMI, Rato al·lega raons personals per abandonar aquest càrrec.

Rato, que va ser vicepresident del govern espanyol i ministre d'Economia durant els vuit anys de govern de José María Aznar, va ser nomenat director gerent de l'FMI l'abril del 2004 per un mandat de cinc anys. En el comunicat fet públic, Rato ha dit que l'educació dels seus fills ha estat un factor determinant a l'hora de prendre la decisió.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut