Madrid

Rivera reclama al PP que aparti Barberá del seu escó si vol que C's voti la investidura de Rajoy

El PSOE i Podem afirmen que el nexe que uneix tots els casos de corrupció del Partit Popular és Mariano Rajoy

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha tornat a posar damunt la taula el pacte d'investidura que va firmar amb el PP, i ha demanat que s'aparti l'exalcaldessa de València i actualment senadora popular Rita Barberá si se'n confirma la imputació. Si el PP no ho fa, ha dit Rivera, Ciutadans els deixaria de donar suport immediatament:

"Nosaltres demanem que abandoni l'escó perquè els valencians no es mereixen una representació que pugui estar sota sospita de blanqueig de capitals i perquè hem firmat un acord que s'ha de complir. Estic convençut i espero i desitjo que el Partit Popular ho entengui així perquè això serà la demostració que vol complir el pacte i també la demostració que vol trobar suports per a una investidura. Si no ho fa, incomplirà el pacte i, per tant, no comptarà amb el nostre suport."

El cas de Rita Barberá ha encès els ànims al Congrés. Tant el PSOE com Podem han afirmat que el nexe que uneix tots els casos de corrupció del Partit Popular és Mariano Rajoy. Des d'Units Podem, el seu portaveu, Íñigo Errejón, ha exigit la dimissió de la senadora:

"Té responsabilitats polítiques i aquestes responsabilitats polítiques s'han convertit en un clam pel qual la majoria de la ciutadania li està reclamant que dimiteixi com a senadora. I esperem que, després de dimitir, ningú l'intenti endollar en el Banc Mundial com és costum al Partit Popular amb les seves estafes."

La portaveu adjunta dels socialistes a la cambra baixa, Isabel Rodríguez, ha esmentat tots els afers relacionats amb el PP de què s'ha parlat durant el dia:

"Avui és un dia de molts noms propis: Matas, Rita, el mateix Bárcenas, fins i tot Soria. Tots ells condueixen a Rajoy. Rajoy està sostenint i emparant una corrupció que és sistèmica en el Partit Popular."

En un acte electoral a Lugo, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha fet aquesta reflexió:

"Avui hem conegut la imputació de Rita Barberá. Quantes són, ja? Quines raons necessiten aquells partits que es van presentar el 20 de desembre i el 26 de juny dient que canviarien la vida política a Espanya, que regenerarien la democràcia en el nostre país per deixar enrere els vetos i posarien en marxa un govern regeneracionista i de canvi que posi fi a Mariano Rajoy en aquest país?"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut