Barcelona

Ricard Gomà renuncia a ser candidat a les municipals i anunciarà que deixa la política

La figura del portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament generava controvèrsia entre part dels socis de la coalició dels ecosocialistes amb Guanyem, Procés Constituent, Podem i Equo, anunciada aquest dimarts

Actualitzat

El portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, anunciarà aquest dimecres que es retira de la vida política, després d'haver renunciat a ser candidat en les pròximes eleccions municipals. Gomà, regidor des de fa dotze anys, fa un pas enrere per garantir la confluència dels ecosocialistes en la coalició amb Guanyem, Procés Constituent, Podem i Equo, anunciada aquest dimarts.

La figura de Gomà generava controvèrsia entre part dels socis de la candidatura que encapçalarà Ada Colau, especialment per la seva trajectòria als governs municipals entre el 2003 i el 2011. Gomà, professor de formació, abandonarà la política per reincorporar-se al seu lloc en excedència al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Les especulacions al voltant de la sortida de Gomà de la política municipal s'han allargat durant mesos.

A les reticències que generava Gomà, s'hi suma el fet que està a punt d'exhaurir el seu tercer mandat a l'Ajuntament, precisament el límit que fixa el codi ètic d'ICV, tot i que només ha estat cap de llista una vegada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut