Retiren del mercat petites quantitats d'un peix produït a Holanda que pot provocar intoxicació botulínica

Retiren del mercat petites quantitats d'un peix produït a Holanda que pot provocar intoxicació botulínica

Retiren del mercat petites quantitats d'un peix produït a Holanda que pot provocar intoxicació botulínica

ACN Barcelona.- L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha demanat que no es comercialitzi un peix produït a Holanda que pot provocar intoxicació botulínica. Es tracta del Rutilo (Rutilus rutilus), un peix sec, salat i refrigerat, que ha estat distribuït per l'empresa Monolith Süd Gmbh d'Alemanya cap a diferents països, entre ells Espanya. El producte, que els mateixos distribuïdors ja estan retirant, ha estat distribuït en petites quantitats d'entre 1 i 3 quilos a diferents establiments alimentaris de Barcelona, Badalona, Sabadell, Salou i Lleida. En total són 19 quilos de producte afectat. Fins ara no s'ha detectat cap persona afectada de botulisme pel consum d'aquest peix a Catalunya.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha activat el protocol establert per aquests casos després que ha rebut una alerta europea de l'Agència Espanyola de Consum del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per intoxicació botulínica a Alemanya amb una persona afectada. També s'han detectat dos presumptes casos al País Valencià però en el cas de Catalunya no s'ha detectat fins ara cap persona afectada per botulisme pel consum del Rutilo. L'ASPC ha iniciat les actuacions oportunes per obtenir la distribució i requerir la no comercialització del producte fins acabar les investigacions.Aquest producte apareix etiquetat amb la marca d'identificació NL 6114 EG i a Espanya està distribuït des de les empreses Monolith Alimentos España Sur a València i Monolith Alimentos España Nort a Catalunya, que ja està retirant el producte després d'haver estat distribuït en petites quantitats d'entre 1 i 3 quilos a diferents establiments alimentaris de Barcelona, Badalona, Sabadell, Salou i Lleida. En total són 19 quilos de producte afectat.Com a mesura de precaució, s'aconsella que les persones que tinguin algun envàs d'aquest producte s'abstinguin de consumir-lo.