Barcelona

Registrar un domini .cat serà tan fàcil com registrar un .com

Registrar un web amb el domini .cat serà encara més fàcil. Fins ara, per poder-lo registrar s'havia d'acreditar una certa relació amb l'àmbit cultural o lingüístic. Però a partir del 17 de maig, Dia Internacional d'Internet, la validació d'aquest domini serà immediata, és a dir, tan fàcil d'activar com un .com. Així, el registrant haurà de tramitar la seva petició a través deel web Domini.cat i no haurà de donar cap tipus d'informació prèvia. Al cap de pocs minuts ja podrà disposar del seu web amb aquesta terminació. Posteriorment, i amb el domini ja en ús, serà quan el registre .cat revisarà que aquest compleixi la normativa.

Actualitzat

A partir del pròxim Dia Internacional d'Internet, la Fundació Punt CAT posa en marxa la postvalidació del registre de dominis .cat. Amb aquesta millora la validació d'un domini .cat serà automàtica i immediata per al registrant, que no haurà de donar cap tipus d'informació "a priori", i només s'haurà de comprometre a acceptar les condicions d'ús que converteixen el .cat en el primer domini cultural i lingüístic del món. Tot seguit, podrà disposar del seu domini en qüestió de minuts. El registre .cat revisarà "a posteriori" que els dominis amb web compleixin la normativa, i avisarà i congelarà els que vulneren l'acord. La postvalidació suposa l'activació immediata d'un domini .cat; el registre d'un .cat serà ara instantani, tan fàcil com registrar un .com o similar.

A més, el .cat és l'únic domini que ofereix la possibilitat de registrar-se amb paraules que contenen els onze caràcters especials de la nostra llengua, és a dir, els accents oberts i tancats, la dièresi, la ce trencada i la ela geminada amb el punt volat. Quan es registra un domini amb algun d'aquests caràcters s'activa automàticament el seu equivalent per tal de fer accessible el domini a qui no disposi d'un teclat en català.

Anar al contingut