Rècord en el preu del lloguer a Barcelona, amb 877 euros de mitjana

L'atractiu de la ciutat i la recuperació econòmica fan disparar la demanda

Laia de la RivaActualitzat

El preu del metre quadrat al barri de la Barceloneta és el més car de tota la ciutat. Però també és on els pisos que s'han llogat tenen menys superfície.

Pisos cars i petits són la conseqüència de la pressió que fa l'augment de pisos turístics. Segons les dades que ha divulgat avui l'Agència Catalana de l'Habitatge, en aquest barri de la ciutat el preu del metre quadrat és de 19,8 euros al mes, una quantitat que suposa un augment del 9,1% respecte als preus dels lloguers del 2016.

 

L'increment és molt semblant al del conjunt de la ciutat (+9,3%), on el metre quadrat l'habitatge de lloguer té un preu de 13,4 euros al mes.

A l'altre extrem de la ciutat hi ha el barri del Baró de Viver. Aquí, tot i que és el barri de la ciutat on el lloguer és més barat (6,21 € / mes), els preus s'han disparat un 76,4% en comparació amb l'any passat.

 

Respecte a la superfície mitjana dels pisos, a la Barceloneta és on són més petits -40 metres quadrats-. En canvi, els pisos llogats a Pedralbes tenen una superfície mitjana de 116 metres quadrats.

Entre els pisos mes petits i els més grans, al conjunt de la ciutat la superfície dels pisos llogats és de 70 metres quadrats de mitjana.

Per a Òscar Gorgues, gerent de Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, la demanda ha pujat impulsada per l'atractiu de la ciutat i la reactivació econòmica.

"El principal problema de Barcelona és que hi ha poca oferta d'habitatge i molta demanda. És una ciutat molt atractiva per a estudiants i treballadors. Hi ha molta gent que vol venir a viure a Barcelona. Per una altra banda, també la reactivació econòmica ha fet que molta gent que abans vivia amb la família, amb els pares, o amb altres companys, es vagi independitzant, i això és nova demanda d'habitatge."


Sant Guim de Freixenet, el poble amb els lloguers més barats

 

Si ens fixem en el global de Catalunya, llogar un pis val de mitjana 654,8 euros mensuals. És a les comarques de Barcelona on els preus són més alts.

Per contra, a Lleida és on són més barats i també és on han pujat menys. Llogar un pis a les comarques lleidatanes val 371,56 euros al mes, un 4,2% més que el 2016.

 

El poble de Catalunya on és més barat llogar un pis és Sant Guim de Freixenet, amb un preu mitjà de 209,17 euros. Per contra, el més car és Sant Vicenç de Montalt, que gairebé multiplica per sis els preus de Sant Guim. Aquí, llogar un pis val, de mitjana, 1.213,69 euros mensuals.

En les dades que l'Incasol va fer públiques del tercer trimestre del 2017, ja s'apuntava que Barcelona estava arrossegant tot Catalunya en la pujada dels preus del lloguer que superaven els nivells de la bombolla.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgeEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut