Rècord de calor a Espanya amb màximes de més de 40 ºC

Actualitzat

Espanya arriba als 40 graus durant la primera quinzena de maig, la més primerenca en dècades.

Des de començaments de setmana bona part del sud peninsular i les Canàries es troben sota els efectes d'una massa d'aire mot càlid que ha fet arribar l'estiu en ple mes de maig. Xancletes, gelats i barrets han estat imprescindibles per poder viure valors superiors als 35 ºC, dia rere dia, amb pic de fins a 40 ºC. S'han superat els 40 graus a Lanzarote, Sevilla i Còrdova, totes tres amb rècord.

La primera temperatura de 40 ºC acostuma a caure durant la segona quinzena del mes de juny, sobretot, l'entorn de sant Joan i preferentment a Còrdova. Molt poques vegades els 40 ºC arriben a finals de maig. La singularitat d'aquest cop és que els 40 ºC han caigut per primera vegada en moltes dècades en la primera quinzena.

Rècord de temperatures màximes

A les Canàries, l'aeroport de Lanzarote va registrar la temperatura més alta d'Espanya amb 42,4 ºC. És al mateix temps la temperatura més alta registrada des de 1972, inici del recull de dades. El més sorprenent és que ha superat en més de 5 graus l'anterior registre, que era de 36,6 ºC, del 24 de maig del 1986.

L'estació meteorològica de l'aeroport de Còrdova, amb dades des del 1959, ha fixat un nou màxim a Andalusia amb 41,1 ºC i, a la vegada, supera el seu darrer rècord, que era de 40,1 ºC del 17 de maig de 2006. L'aeroport de Sevilla va registrar dimecres una màximes de 40,8 ºC, un nou rècord que trenca l'anterior dada de 39,1 ºC registrats el 1999. Les dades de totes dues estacions es remunten a la dècada dels cinquanta.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut