Parc de Campo Grande a Valladolid, on van tenir lloc els fets (Wikipedia/ Zarateman)
Valladolid

Rebutgen jutjar per delicte d'odi l'agressió amb insults de "maricons" a dos gais

Els dos denunciants renuncien a assistir a un delicte per lesions, després de la ratificació de l'Audiència de Valladolid

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de Valladolid ha ratificat la decisió del jutjat número 3 de la localitat de no considerar delicte d'odi els insults de "maricons" o "sidosos" i l'agressió que van rebre dos joves homosexuals en un parc del municipi el 18 de juny passat.

Així ho denuncia el col·lectiu Valladolid Diversa, del qual formen part l'Álvaro i el Manu, els dos joves denunciants. En un comunicat asseguren que la decisió de l'Audiència fa servir el mateix argument que el jutjat número 3 de Valladolid, contra la qual van presentar recurs.

La magistrada del jutjat número 3 va rebutjar el delicte d'odi argumentant que "les paraules utilitzades no poden desconnectar-se de l'episodi previ de discussió i és aliè a la condició sexual dels denunciants".

L'argument es refereix a l'episodi que va desencadenar els fets. Segons relaten Álvaro i Manu, van veure un grup de persones llançant pedres als cignes mentre passejaven pel parc Campo Grande de Valladolid agafats de la mà. S'hi van acostar, els van demanar que deixessin de fer-ho i els van respondre amb "maricons", "sidosos", "veniu de donar-vos pel cul" o "pederastes", abans d'agredir-los.

Notícia relacionada Refugiats i homosexuals, doblement discriminats

Els dos joves i el col·lectiu Valladolid Diversa lamenten que l'Audiència consideri que "rodejar dos nois gais que es passegen de la mà i donar-los una pallissa" mentre se'ls profereixen insults "no és homofòbia ni delicte d'odi".

Per Valladolid Diversa l'argument judicial "no se sostè" perquè l'orientació sexual dels dos nois va ser el desencadenant "clar" dels "insults, amenaces i per últim l'agressió física".

En la mateixa línia s'han expressat l'Álvaro i el Manu a "Eldiario.es", on expliquen que han acollit amb sorpresa i indignació la decisió judicial.

Els dos joves creuen que no els van pegar "per dir-los res dels cignes" sinó per "ser gais". Argumenten que no els van dir "animalistes, ni ecologistes de merda, ni fanàtics dels cignes, sinó que ens van dir maricons".

A Twitter, l'Álvaro s'ha lamentat que amb decisions com aquesta l'estrany és que "encara el 10% de les víctimes denunciem".

 

José Manuel també creu que si haguessin estat heterosexuals "molt mascles" no els haurien "tocat ni insultat". 

 

Judici per lesions

El rebuig del delicte d'odi ha obert la porta a un judici per lesions ja que contempla, segons l'associació, un "simple delicte lleu de lesions aïllat i sense valorar l'homofòbia".

L'Álvaro i el Manu ja han anunciat que no s'hi presentaran perquè consideren insuficient "jutjar els agressors per un delicte de lesions aïllades, totalment desconnectades de l'homofòbia dels agressors, que és el que realment s'hauria de condemnar". 

El col·lectiu considera "perillosíssima" la decisió perquè "anima tots els homòfobs i transfòbobs a seguir agredint les persones de gèneres i sexualitats diverses".

ARXIVAT A:
JudicialHomofòbia
Anar al contingut