L'article del diari britànic "Financial Times" en què es parla de la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució
L'article del diari britànic "Financial Times" en què es parla de la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució
Barcelona

Rajoy no descarta aplicar el 155, segons el "Financial Times"

RedaccióActualitzat

El diari britànic "Financial Times" adverteix que Mariano Rajoy no descarta aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya. Segons el diari, el govern espanyol podria suspendre l'autonomia de Catalunya per aturar com sigui un referèndum sobre la independència, encara que això provoqués una crisi constitucional.

El "Financial Times" afegeix que la possibilitat d'aplicar el 155 emergeix com un tema central de la batalla política contra Catalunya. També destaca que els sectors més conservadors de l'estat espanyol creuen que Rajoy ja ha tolerat massa temps el que qualifiquen com a "deriva catalana cap a la independència" i veuen la suspensió de l'autonomia una solució decisiva. Però l'article també avisa que aplicar aquesta mesura tan dràstica ajudaria el procés català, perquè els ulls de tota la comunitat internacional es girarien cap a la causa independentista.

El text també recull les declaracions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que considera que aplicar el 155 és una opció que té el govern espanyol. Segons el diari britànic, el govern d'Espanya valora que la convocatòria d'un referèndum és molt diferent a la consulta que es va fer el 9-N, ja que el govern català insisteix que ara seria una consulta vinculant.

El "Financial Times" creu que suspendre l'autonomia de Catalunya permetria a l'Estat prendre les mesures necessàries per assegurar que es compleixi la llei, si fos necessari mitjançant la substitució de funcionaris i enviant-hi la policia.

Anar al contingut