Madrid

Puigdemont i Rajoy van dinar a La Moncloa l'11 de gener

El president de la Generalitat va reiterar la voluntat de convocar un referèndum i Rajoy es va tornar a negar a permetre-ho

RedaccióActualitzat

Els presidents Puigdemont i Rajoy van dinar a La Moncloa l'11 de gener. En la trobada, que va ser cordial i va durar una hora i mitja, el president de la Generalitat va reiterar la voluntat de convocar un referèndum i Rajoy es va tornar a negar a permetre-ho. La trobada la va convocar el president espanyol, que volia convèncer Puigdemont perquè assistís al Senat a la Conferència de Presidents Autonòmics, que es va fer el 17 de gener, sis dies després. El cap del govern català es va mostrar disposat a anar-hi si se li permetia explicar la seva posició sobre el conflicte català. Però Rajoy no ho va permetre.

Després de la reunió es va constatar que no hi havia avenços per a una possible negociació. Els dos presidents van decidir mantenir en secret aquesta trobada, a l'espera de la cita oficial que encara continua pendent. Aquest dimecres, en les respectives sessions de control a l'executiu, els presidents Puigdemont i Rajoy no han confirmat ni desmentit la trobada.

Aquest dimarts, però, la portaveu del govern, Neus Munté, va negar els contactes per enèsima vegada, però el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va aixecar la llebre a Madrid assegurant que li constava una reunió entre Rajoy i Puigdemont.De tota manera, al Senat va quedar clar que no hi ha canvis i que la distància continua. El president i la vicepresidenta van acusar els partits independentistes d'inventar-se operacions contra Catalunya. I van expressar que volen interlocutors alternatius al president Puigdemont, perquè consideren que està en mans de la CUP i del radicalisme. Esquerra i el PDeCAT van acusar directament Rajoy de ser al capdavant de la guerra bruta i de no tenir propostes.

Les declaracions de Puigdemont i Rajoy l'endemà de la suposada reunió

Vint-i-quatre hores després que els presidents Puigdemont i Rajoy mantinguessin el dinar a La Moncloa, l'11 de gener, tots dos van fer declaracions referint-se a un futura trobada entre tots dos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut