Quico Pi de la Serra tocant la guitarra a casa seva.
Un Verkami per finançar un documental sobre Quico Pi de la Serra.
Barcelona

Quico Pi de la Serra celebra aquest dimarts els seus 70 anys de vida i 50 de carrera amb un concert

Quico Pi de la Serra celebra aquest dimarts al vespre els seus 70 anys de vida i 50 de carrera amb un concert a la Sala Luz de Gas titulat "Quico, 70 anys i un dia". A dalt de l'escenari, l'acompanyaran amics com Tortell Poltrona, Javier Krahe o Roger Mas.

RedaccióActualitzat
Aquest dimarts, Quico Pi de la Serra celebrarà el seu 70è aniversari amb un concert, a la Sala Luz de Gas titulat "Quico, 70 anys i un dia", que també serà un homenatge. Diversos artistes l'acompanyaran per repassar les seves cançons compostes, com ell defineix, de forma gairebé artesana.

El 1962, Francesc Pi de la Serra es definia com "El Beneitó", la cançó que obria el seu debut discogràfic. Aquell mateix any, un dels primers cantautors catalans de la història, ingressava a formar part d'Els Setze Jutges i creava Els Quatre Gats, banda considerada per molts com el primer grup de rock cantat en català.

El Quico Pi de la Serra del 2012 segueix sent un músic inquiet i un arqueòleg del blues, tal com es pot comprovar cada dimecres al programa "T'agrada el Blues?" d'iCat.cat.

Pi de la Serra tocarà aquest vespre acompanyat per la banda d'Amadeu Casas, que alhora assumeix la direcció musical de l'espectacle, i s'envoltarà d'una desena de músics i artistes, entre els quals hi haurà els cantautors Miquel Gil, Marc Parrot, Sanjosex, Cesk Freixas, el pianista Josep Maria Borràs, les cantants Carme Canela i Laura Simó o el pallasso Tortell Poltrona, que es convertirà en el mestre de cerimònies de l'acte.

Els dos grans absents seran Joan Manuel Serrat i el seu reconegut deixeble Joaquín Sabina, que no podran assistir a la celebració perquè estan de gira a la República Dominicana.

D'altra banda, Pi de la Serra ha anunciat que publicarà un llibre de converses titulat "Jo no hi era però me'n recordo" on parla de la droga, la política, les prostitutes, l'amistat o l'amor.

Anar al contingut