La façana de l'Ajuntament de Celrà el 12 d'octubre
La façana de l'Ajuntament de Celrà el 12 d'octubre

El govern espanyol demana a 58 ajuntaments catalans si van treballar el 12-O

Quatre ajuntaments de la CUP consideren que és "innecessari" respondre a la carta perquè la informació que demana "és de domini públic"

Actualitzat

58 ajuntaments catalans han rebut una carta del govern espanyol preguntant si van treballar el 12 d'octubre. A través de la carta, adreçada personalment als alcaldes, l'executiu reclama als consistoris que enviïn un informe detallant si les dependències municipals van estar obertes, si hi va haver empleats públics que treballessin i quins serveis van prestar. La subdelegació del govern demana còpia de l'acord que avalava la decisió d'obrir i dóna un termini de 20 dies per facilitar la informació.

Els municipis governats per Convergència enviaran la informació requerida. És el cas de Girona, on el consistori ha recordat que el 12 d'octubre van ser regidors i no funcionaris els que van treballar. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha recordat que les dependències municipals no es van obrir al públic i que només els càrrecs electes van poder anar a treballar.

"Jo decideixo anar a treballar i ho faig volgudament, perquè no tinc res a celebrar aquest dia."

L'alcaldessa de Girona emmarca l'obertura en una "decisió política" emparada per la llibertat dels càrrecs electes d'anar a treballar quan els "sembli oportú".

Als municipis governats per Esquerra, com Viladrau o Bellvís, respondran la petició, però sense facilitar dades dels empleats. L'alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, ha decidit respondre la demanda d'informació però sense aportar dades dels empleats.

La CUP, per la seva banda, ignorarà el requeriment de la subdelegació del govern espanyol.

Quatre alcaldes de la CUP no fan cas de la petició

Els alcaldes de Celrà, Verges, Mieres i Viladamat, tots ells de la CUP, ignoraran la petició de la subdelegació a Girona d'explicar per quin motiu van obrir els consistoris el 12 d'octubre malgrat ser festiu. Els quatre alcaldes, Dani Cornellà (Celrà), Ignasi Sabater (Verges), Enric Domènech (Mieres) i Robert Sabater (Viladamat) expliquen en un comunicat que han rebut una carta del subdelegat, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, preguntant sobre aquesta qüestió i que, com que consideren que es tracta d'una petició "absurda", no en faran cas.

Els ajuntaments consideren que és "innecessari" respondre perquè la informació que demana la subdelegació "és de domini públic" i que s'ha publicat tant en mitjans de comunicació com als portals web dels municipis. Els alcaldes exigeixen a la subdelegació que deixi de "dilapidar els seus recursos", que es financen "entre tots", en "persecucions ideològiques".

Celrà, Verges, Mieres i Viladamat van ser quatre dels ajuntaments catalans que no van fer festa dimecres de la setmana passada. En el cas de Celrà i Viladamat, aquest ha estat el cinquè 12 d'octubre consecutiu que obren les portes malgrat ser festiu. Per tot plegat, la CUP considera que l'enviament de la carta es deu a "l'enrenou causat" pel fet que obrís l'Ajuntament de Badalona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut