Moscou

Putin avisa Occident que no ho tindrà més fàcil amb Medvédev

Si encara hi havia algú que pensava que el nou president rus podia ser una presa fàcil, el mateix Vladímir Putin s'ha encarregat d'esborrar-li el somriure de la cara. El president sortint assegura que el seu delfí no posarà les coses fàcils a Occident i que mirarà primer pels interessos de Rússia. A més, recorda que el seu successor, Dmitri Medvédev, no haurà de preocupar-se pel seu passat i per demostrar que és un liberal. D'aquesta manera, Putin passa el testimoni al seu hereu tot i que no s'esborra la idea que continuarà governant a l'ombra.

Actualitzat
El president sortint de Rússia, Vladímir Putin, adverteix que el seu successor al Kremlin, Dmitri Medvédev, serà per a Occident un os tan dur de rosegar com ell mateix. Amb aquesta frase posa en guàrdia qualsevol que encara tenia esperances de trobar en el delfí un cap d'estat influenciable.

El líder rus afegeix a més que, a diferència d'ell, que s'ha hagut d'acostumar que li recordin el seu passat com a "antic agent del KGB" soviètic, Medvédev "no haurà d'esforçar-se per demostrar que és un liberal". A més, Putin diu que el seu successor és tan nacionalista rus com ell, tot i que matisa que ho diu "en el bon sentit de la paraula", i que per tant no es doblegarà davant de ningú.

L'encara president puntualitza així la sensació que diu que té perquè alguns socis esperen amb impaciència que abandoni el càrrec "per poder tractar amb una altra persona". Putin reconeix que "decidir la política exterior és una prerrogativa del president" i que després de la seva sortida del Kremlin al mes de maig serà Medvédev el que en marcarà la pauta, però no creu que això signifiqui molt canvis.

Les paraules de Putin no fan més que reforçar la idea que ell continua concentrant el poder de Rússia. Les ha dit, però, davant de la presència de la cancellera alemanya, Angela Merkel, dotant-les així de més ressò i importància. Tot i això, no ha volgut sonar amenaçador i ha elogiat la visita alemanya, la primera a reunir-se amb Medvédev abans de la seva investidura, assegurant que confirma "el caràcter privilegiat de les relacions bilaterals" entre Moscou i Berlín.

Merkel, al seu torn, s'ha mostrat convençuda que "l'actual president de Rússia no abandonarà la política" i ha assegurat que, encara que el seu "principal interlocutor" serà ben aviat Medvédev, res li impedirà mantenir contactes amb Putin.
El president electe rus, Dmitri Medvédev, ha promès a la cancellera continuar mantenint les mateixes relacions de "sinceritat i amistat" que van destacar al seu antecessor.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut