Puigdemont veu la mesa i la investidura com "una unitat" per garantir "la restitució"

Carles Puigdemont reclama que tant la constitució de la mesa del Parlament com la investidura han d'anar plegades

RedaccióActualitzat

Dimecres es constitueix el nou Parlament i Carles Puigdemont ha deixat clar que aquesta sessió i el ple d'investidura són un sol paquet per garantir la restitució del seu govern. En una intervenció al consell nacional del PDeCAT, Puigdemont ha marcat que l'objectiu de l'independentisme és evitar un frau a la democràcia i tornar al govern per despertar les institucions anestesiades, diu, per l'article 155.

"El ple de constitució del Parlament i el ple d'investidura són una unitat. És aquesta fita la que permetrà complir amb un dels mandats que ens surten de les urnes, que és la restitució."

Des de Brussel·les, Puigdemont ha alertat del risc que l'oposició intenti impedir el que considera un mandat clar de les urnes.

"L'oposició, a qui La Moncloa havia encarregat i ho havia preparat tot perquè convertís Catalunya en una província resignada, continua sense acceptar el que ha votat la gent i busca en despatxos, en reglaments, en recursos subvertir un resultat que no admet cap tipus de discussió."

Puigdemont ha intervingut per videoconferència en el consell nacional del PDeCAT, que ha servit per escenificar el comiat d'Artur Mas com a president del partit. Mas ha fet balanç de la seva trajectòria política, ha agraït els suports rebuts i ha demanat unitat.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut