Castellà defensa una estratègia amb un govern i una mesa sense encausats

RedaccióActualitzat

"Si els encausen, substituir-los." És l'estratègia que defensa el líder de Demòcrates i diputat d'ERC, Antoni Castellà. En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, Castellà aposta per un govern i una mesa que no tinguin causes pendents amb la justícia.

"Probablement és molt interessant posar tota una línia del govern i de la mesa del Parlament que no estiguin encausats."

En el cas concret de Carles Puigdemont, però, apunta que s'ha d'intentar la investidura per restituir el govern legítim.

"En el cas del president, pesa més el missatge polític de restituir el president legítim que es va cessar amb el 155."

En global, Castellà defensa que la fórmula de substituir els encausats s'ha d'aplicar al llarg de tota la legislatura.

"Dic més: seguir una estratègia en la qual els que no estiguin encausats, si segueixen endavant i segueix la mateixa actitud de l'estat espanyol i s'encausen, substituir-los. No portar-los a l'extrem, substituir-los tan ràpidament com sigui possible. Una segona, una tercera, una quarta línia, i fins on ho portem."

El diputat d'ERC es pregunta si l'Estat estaria disposat a encausar milers de persones.

"Si hi ha una mesa, i renuncia, i n'hi ha una altra, i una altra, i una altra... M'agradaria preguntar-li a l'estat espanyol: 'Què, encausarem milers de persones?'"

El vot delegat

Sobre la presidència de la mesa, Antoni Castellà, diputat electe per ERC, ha descartat que ell sigui candidat a substituir Carme Forcadell i ha posat en valor la figura d'Ernest Maragall. Tot i això, ha valorat què faria ell si li pertoqués decidir sobre el vot delegat o una investidura telemàtica.

"Primer miraria exactament quin és l'informe dels lletrats i a partir d'aquí prendria la decisió política que s'adaptés més al mandat dels ciutadans de Catalunya, que és fer president, pel mecanisme que sigui, Carles Puigdemont."

Recorda que l'opinió dels lletrats del Parlament sobre una investidura a distància de Carles Puigdemont és consultiu.

Antoni Castellà defensa que el conseller cessat Toni Comín, que és a Brussel·les, renunciï a l'escó si hi ha en perill la majoria independentista a la cambra. Ara bé, aposta perquè sigui restituït com a responsable de Sanitat.

ARXIVAT A:
IndependènciaInvestiduraProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut