Madrid

Puigdemont fa costat a Trias pel pagament del lloguer perquè "va evitar mals majors"

El president de la Generalitat ha defensat l'actuació policial dels Mossos en els aldarulls al barri de Gràcia

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat dóna suport a l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias en la seva decisió de pagar el lloguer de l'anomenat Banc Expropiat perquè "va evitar -diu- mals majors". També ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra en els incidents del barri de Gràcia i ha deixat clar que no destituirà cap responsable d'Interior. Puigdemont ho ha explicat en un esmorzar informatiu a Madrid.

El cap de l'executiu català ha destacat la feina que va fer Xavier Trias al capdavant de l'alcaldia, l'endemà que la fiscalia hagi obert una investigació a l'exalcalde per saber si va cometre un delicte de malversació per pagar amb fons del consistori, durant un any, el lloguer del Banc Expropiat ocupat al barri de Gràcia.

"Cada alcalde pren les seves decisions en el moment que ha de prendre-les per evitar mals majors. I ho va evitar."

Puigdemont ha afegit que el que llavors deia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, era diferent del que diu ara i ha recalcat que, amb Trias, la ciutat va conèixer moments de "gran projecció, prestigi internacional i gran convivència". "Només puc expressar conceptes molt positius" de l'alcaldia de Trias, ha dit el president català, que ha destacat també la seva capacitat per "obrir la mirada" d'un "gegant" com Barcelona a la resta de municipis catalans. I, per això, ha dit, li està molt agraït com a alcalde que va ser de Girona i ha expressat el "màxim respecte" a les seves decisions, "sempre guiades pel bon sentit".

Sobre l'actuació dels Mossos a Gràcia, el cap del govern ha volgut deixar clar que la Generalitat no eludirà cap responsabilitat ni delegarà la seguretat dels ciutadans en cap altre cos ni cap altra administració. "Som aquí i ho estem fent bé", ha defensat, alhora que ha insistit en la necessitat de garantir seguretat i dret de manifestació. Ha advertit que la protesta amb mitjans agressius i violents "no és correcta", però ha matisat que "els violents són pocs, encara que facin molt soroll".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut