Puigdemont denuncia Ana Rosa Quintana a Bèlgica per difondre els missatges a Comín

El Codi Penal belga preveu penes d'entre sis mesos i tres anys de presó per difondre missatges privats sense consentiment

Actualitzat

L'advocat de Carles Puigdemont a Bèlgica, Paul Bekaert, ha presentat una denúncia contra la presentadora de televisió Ana Rosa Quintana i dues persones del seu equip per gravar i difondre missatges de text que l'expresident català va enviar a l'exconseller Toni Comín. El lletrat considera que van cometre un delicte en publicar uns missatges de text que Comín es va intercanviar amb Puigdemont, el 31 de gener, mentre era en un acte a Lovaina.

"Hem presentat una denúncia. Seran castigats a Bèlgica. Implica penes de presó, aquí", ha declarat Bekaert.

El Codi Penal belga preveu penes d'entre sis mesos i tres anys de presó per difondre missatges privats sense consentiment. Bekaert ha explicat que Quintana i els dos membres del seu equip denunciats, Luis Navarro i Fernando Hernández, seran "cridats per interrogar-los" a Bèlgica.

El lletrat ha descartat que la justícia belga sol·liciti a Espanya el lliurament dels implicats en cas que rebutgin comparèixer davant les autoritats, i ha estimat que en aquest cas "seran jutjats en absència".

La publicació dels missatges va tenir un fort impacte i va obligar els dos protagonistes, que llavors ja van anunciar accions legals, a donar explicacions.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut