Puigdemont, durant l'entrevista a la BBC (@TomBurridgebbc)
Puigdemont, durant l'entrevista a la BBC (@TomBurridgebbc)

Puigdemont diu a la BBC que es declararà la independència "en qüestió de dies"

El president de la Generalitat qualifica de "molt decebedora" la reacció de la Unió Europa a la repressió policial de l'1-O

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat en una entrevista a la BBC que es declararà la independència "en qüestió de dies". En aquesta entrevista, la primera que ha concedit després del referèndum, Puigdemont no ha concretat cap data, s'ha limitat a dir que segurament serà a finals d'aquesta setmana "o a principis de la que ve":

"Declararem la independència després que tinguem els resultats oficials del referèndum, que s'estan escrutant. Probablement s'acabarà quan tinguem els vots de l'estranger, a finals de setmana, i actuarem durant el cap de setmana o al principi de la setmana que ve."

 

 

Segons un avançament de l'entrevista publicat a la pàgina web de la BBC, el cap de l'executiu català també ha qualificat de "molt decebedora" la reacció de la Unió Europea a la repressió policial de l'1-O i s'ha mostrat en desacord amb el fet que la Comissió Europea continuï considerant els fets durant el referèndum de diumenge com un assumpte intern d'Espanya:

"És molt decebedor. Crec que tothom que s'adona de la magnitud del problema no està d'acord amb aquesta idea. És un problema europeu. Penso que ens hem guanyat el dret de ser escoltats. El que trobo més difícil d'entendre és la indiferència o l'absència absoluta d'interès per conèixer què està passant. Mai han volgut escoltar-nos."

 

"L'error definitiu"

Puigdemont ha assegurat que les decisions que ha anat prenent el govern espanyol han reforçat l'independentisme, i que si augmenta la bel·ligerància, encara ho farà més:

"Cada setmana i a cada error hem acumulat més força social, més majoria a Catalunya que no accepta aquesta situació. Per tant la intervenció de l'autonomia, la detenció de membres de govern o la meva detenció, podria ser l'error definitiu."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut