El conseller d'Interior, Felip Puig, durant la visita a la Fira de l'Avet (Foto: ACN)
El conseller d'Interior, Felip Puig, durant la visita a la Fira de l'Avet (Foto: ACN)
Espinelves (Osona)

Puig assegura que els Mossos van utilitzar "la mínima força" en la càrrega de la Model

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat l'actuació policial que van dur a terme divendres els Mossos d'Esquadra per alliberar els accessos del centre penitenciari de la Model de Barcelona, bloquejats pels funcionaris de presons, com a protesta per les retallades que la Generalitat vol aplicar als treballadors públics.

RedaccióActualitzat
Puig ha assegurat que en l'actuació policial de divendres es va utilitzar "la mínima força" per garantir el bon funcionament d'un servei públic com és el penitenciari. En declaracions durant la visita a la Fira de l'Avet d'Espinelves (Osona), el titula d'Interior també ha destacat la necessitat de trobar un punt intermedi entre el dret de manifestació i el compliment de la feina per part dels empleats del govern.

Felip Puig ha defensat la necessitat de garantir el bon funcionament dels serveis públics i l'atenció en un país com Catalunya, on els ciutadans "gaudeixen de llibertats", puntualitzant que, en el cas de la Model, calia defensar els drets dels reclusos i alhora, els dels treballadors que no volien sumar-se a les protestes. Així mateix ha remarcat que la càrrega policial es va dur a terme amb l'objectiu de "garantir el pas". El titular d'Interior ha recordat que "un cop alliberada la porta la gent va poder seguir-se manifestant".

"Hi ha certes línies que no es poden traspassar"

En les mateixes declaracions, Puig ha indicat que entén que hi hagi un sector del funcionariat públic descontent amb les retallades que vol manifestar-se, però ha advertit que aquest dret "ha de trobar un punt d'equilibri amb la garantia del funcionament dels serveis públics i les institucions". Ha considerat que en aquest context hi ha certes línies que no es poden traspassar i que aquest límit se supera "quan hi ha algú que el que fa és impedir que les coses funcionin amb normalitat". Llavors, "la policia es veu obligada a intervenir-hi", com ha passat en aquest cas.

La Fiscalia serà, segons Puig, qui decidirà si cal tipificar com a delicte alguna de les accions protagonitzades pels funcionaris del centre: "Em consta que el Departament de Justícia està estudiant si es pot obrir algun expedient sancionador a algun funcionari públic que no hagi complert les seves funcions". Pel que ha explicat, però, no té constància que hi hagi cap denúncia més per part de la policia a cap dels manifestants presents en el bloqueig.

ICV-EUIA exigirà explicacions a Puig

D'altra banda, el diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha lamentat la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra els funcionaris de presons i ha anunciat que la formació ecosocialista presentarà dilluns vinent una bateria de preguntes al conseller d'Interior perquè expliqui davant el Parlament els motius de la contundència de l'acció.
Anar al contingut