Commoció a tot el Brasil per l'assassinat d'una de les polítiques més populars del país (Reuters)
Commoció a tot el Brasil per l'assassinat d'una de les polítiques més populars del país (Reuters)
Rio de Janeiro

Protestes multitudinàries per l'assassinat d'una regidora de Rio de Janeiro

L'activista Marielle Franco, assassinada en ple carrer, havia denunciat abusos policials a les faveles

RedaccióActualitzat

Commoció social a tot el Brasil per l'assassinat d'una regidora i activista de Rio de Janeiro. Marielle Franco va ser assassinada a trets al mig de la ciutat. Aquest dijous se'n va fer el funeral i milers de persones van sortir als carrers de diferents ciutats per denunciar la seva mort. Era una veu crítica amb els excessos policials contra la població de les faveles i defensora dels drets dels més desfavorits.

La violència no és estranya al Brasil, però l'assassinat a sang freda d'aquesta popular activista amb una carrera política ascendent ha fet del dol tota una lluita. La gent que es va manifestar clamava contra la violència i demanava responsabilitats a les autoritats. "Han volgut silenciar una dona que ha lluitat pels drets i per la justícia", afirmava una de les persones concentrades. Un altre dels milers de manifestants deia que volia "protestar contra la barbàrie, contra la violència de la policia militar, que ha traspassat tots els límits".

 

 

La regidora, de 38 anys, tornava a casa amb cotxe després d'un acte polític quan un altre vehicle s'hi va aproximar i un dels seus ocupants li va disparar diversos trets en ple centre de Rio. Ella i el conductor van morir a l'acte. Només l'assistenta va sobreviure.

Marielle Franco era defensora dels drets humans i de les dones negres, una de les polítiques més populars del país. Dies enrere havia denunciat els abusos de la policia a les faveles i s'havia posicionat en contra de la nova política de seguretat del govern federal, que ha desplegat l'exèrcit per contenir la imparable violència de Rio. Diverses organitzacions internacionals reclamen una investigació immediata.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut