Les manifestacions en contra del president Al-Salih són constants al llarg del país. (Foto: Reuters)
Les manifestacions en contra del president Al-Salih són constants al llarg del país. (Foto: Reuters)
Iemen

Protestes d'estudiants durant la tensa espera per la firma per deixar el poder que ha de fer el president del Iemen

Aquest diumenge està previst que el president del Iemen, Ali Abdallah al-Salih, firmi, finalment, un acord amb l'oposició que li donaria immunitat judicial a canvi de deixar el poder en 30 dies. En aquesta tensa espera s'ha produït, dissabte, una nova manifestació en contra del president. Les protestes han acabat, de nou, de forma violenta, quan les forces de l'ordre han obert foc contra un grup d'estudiants. Hi ha trenta ferits. Si finalment aquest diumenge Al-Salih firma l'acord que es va negar a signar fa unes quantes setmanes, es podria posar fi a tres mesos de protestes, que han causat almenys 150 morts

Actualitzat
Els Estats Units, per la seva banda, exigeixen al president del Iemen que respecti els seus compromisos i que plegui, ara que l'oposició iemenita ha firmat l'acord de transició que fixa els terminis per a la dimissió d'Al-Salih.

Els opositors continuen assegurant que el president està disposat a subscriure el document aquest diumenge, però ell no ho ha acabat d'aclarir.

Desconfiança popular

I és que no seria la primera vegada que Al-Salih dóna a entendre que firmarà el pla de transició política impulsat per les monarquies del Golf i després es fa enrere.

De fet, aquest cap de setmana n'ha parlat com si fos un complot, i ha avisat les potències occidentals que, si cau el seu règim, Al-Qaeda guanyarà terreny.

Immunitat judicial a canvi de deixar el poder


Aquest és el tercer intent dels mediadors del golf Pèrsic per buscar una sortida a la crisi del Iemen, després de quatre tres de revolta.

El pla preveu donar immunitat judicial al dictador si abandona el poder en el termini d'un mes després de firmar.
Anar al contingut