Jutjats de Ribeira, Corunya
Ribeira

Presó provisional incomunicada sense fiança per a l'acusat de matar Diana Quer

La magistrada ha decretat presó provisional per a José Enrique Abuín després que s'ha acollit al dret a no declarar

RedaccióActualitzat

Presó provisional incomunicada sense fiança per a l'assassí confés de Diana Quer, la jove madrilenya desapareguda fa gairebé 500 dies.

Aquest dilluns al matí, José Enrique Abuín -conegut com "el Chicle"-  s'ha acollit al dret a no declarar davant de la magistrada de guàrdia del jutjat número 3 de Ribeira, on ha passat a disposició judicial. Abuín ha entrat als jutjats poc abans de les 9 del matí en una furgoneta policial i entre els crits i insults de persones que hi havia concentrades.

La causa de la desaparició de la noia, que es va arxivar provisionalment fa nou mesos, es reobrirà formalment aquest dimarts, segons fonts judicials.

Abuín va ser detingut divendres passat després d'intentar agredir una altra noia a Boiro, un fet que va posar en alerta la policia. Aquest diumenge va confessar ser l'assassí de Diana Quer i va portar la Guàrdia Civil fins al lloc on es va desfer del cadàver. La confessió va tenir lloc després que la seva dona va canviar la declaració inicial i el va deixar sense coartada.

La jove va desaparèixer l'agost del 2016, quan tornava d'una festa d'A Pobra do Caramiñal, el poble de Galícia on estiuejava. La matinada passada, la policia en va recuperar el cos de dins d'un pou en una nau industrial abandonada d'Asados, a Rianxo, també a la Corunya i a només quatre quilòmetres d'on viu el presumpte homicida.

Ara les proves forenses n'hauran de confirmar la identitat i també si va actuar sol, com creuen els investigadors.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut