Hosital Berga
Hosital Berga

Preocupació per l'envelliment dels metges que atenen als hospitals petits

Actualitzat

Als hospitals comarcals de tot Catalunya, s'incrementa la preocupació per la creixent falta de metges. El tipus d'especialistes que més falta fan són pediatres, radiòlegs i al·lergòlegs.
 


A més, es preveu que un de cada quatre metges es jubilarà al llarg dels pròxims deu anys i, per tant, la falta de relleu s'agreujerà. Segons explica Pere Mir, cap de traumatologia de l'Hospital Sant Bernabé de Berga, s'aniran omplint els hospitals grans, mentre que els petits perdran professionals.
 

"Es quedaran places buides i s'ompliran els grans hospitals perquè la gent prefereix anar a un gran hospital que a un de petit."


A l'Hospital de Berga, el pediatra té 67 anys i el seu adjunt en té 69. Quan pleguin, l'hospital es podria quedar sense especialista propi, tal com va passar amb el cardiòleg i l'uròleg, que es van jubilar. Per això, ara demanen incentius per atreure-hi metges.
 

"Podem fer les guàrdies a casa, no perdre temps de transport, però tots aquests avantatges familiars i personals necessiten també avantatges laborals i han de ser fonamentades en el reconeixement professional."


A aquest hospital, entre urgències, hospitalització, consultes externes i cirurgia fan més de 90.000 atencions durant l'any. Tot i així, per fer-les, han de recórrer a especialistes de fora, que procedeixen d'altres hospitals.

Tal com explica l'oftalmòleg de l'Hospital de Berga, treballar en un hospital petit és tot un repte per qui ha treballat en un hospital gran:
 

"Tot el que té relació amb la oftalmologia geriàtrica és un jaciment. Demogràficament és un gran problema en cas que ningú prevegi un recanvi problacional, i això inclou els professionals, clar."

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut