Lisboa

Portugal demana una solució per a Catalunya que "preservi els drets socials i democràtics"

Actualitzat

El Parlament de Portugal ha emplaçat Madrid a trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i l'Estat que "preservi els drets socials i democràtics dels ciutadans".

Ho ha fet arran d'una iniciativa del Partit Comunista portuguès que ha tingut el suport dels diputats de les formacions d'esquerres, segons el CDR de Lisboa.

El text diu:

"Demana una solució política a la qüestió nacional a Espanya, tot respectant la voluntat dels seus pobles i, conseqüentment, la voluntat del poble català, i la protecció dels drets socials i altres drets democràtics dels pobles d'Espanya."

 

El Partit Comunista també havia proposat un altre punt, que demanava condemnar les mesures repressives i la deriva autoritària de l'estat espanyol, però, finalment, el Parlament ho ha rebutjat. En aquest cas, hi han votat en contra, per indicació de la direcció del seu partit, la majoria dels diputats socialistes, tot i que una part s'hi ha expressat a favor.

 

Votació també a l'Assemblea corsa

I a Còrsega, l'Assemblea regional també ha debatut sobre la qüestió catalana i ha aprovat, aquí sí, la condemna de l'actitud repressiva del govern espanyol.

El president del Consell Executiu de l'illa francesa, Gilles Simeoni, ho ha explicat a Twitter:

 

El Parlament de Còrsega té una àmplia majoria nacionalista, després de les últimes eleccions fetes en aquesta illa francesa.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut