Eleccions 2011

Portabella defensa crear agències de promoció d'empreses que uneixin innovació i suport des de la universitat

Primers actes de campanya per a Esquerra Republicana al llarg del territori català. A Barcelona, on la formació es presenta en coalició amb Democràcia Catalana i Reagrupament, el cap de llista, Jordi Portabella, ha defensat crear agències de promoció d'empreses. Tant a Lleida com a Tarragona, els candidats republicans han pensat en un futur més verd i saludable mentre, des de Girona, la número 1 adverteix PSC i CiU que cal prioritzar una "altra manera de fer".

Actualitzat
Portabella, econòmic i conciliador

Jordi Portabella, líder d'Unitat per Barcelona, ha defensat crear agències de promoció d'empreses que uneixin innovació i suport des de la universitat, per això proposa transformar –no pas fer desaparèixer- les agències actuals com ara Barcelona Activa.

Portabella també s'ha referit al conflicte amb els Bombers de Barcelona per apostar per la negociació i el diàleg. Per això ha posat la seva coalició com a exemple que la negociació pot resoldre diferències.

Decisius per aconseguir una anella verda

ERC de Tarragona amb el seu cap de llista, Sergi de los Ríos, ha manifestat el primer dia de campanya que treballarà perquè la ciutat tingui una anella verda. Per això, considera vital que ERC sigui decisiva al nou consistori de Tarragona.

Pensant en un futur més saludable

ERC proposa a la ciutat de Lleida una regidoria de Salut que treballi per la promoció d'una vida saludable, fomentant els hàbits saludables i l'educació alimentària. El número 2 de la llista d'ERC a la Paeria, Jordi Cortada, ha dit que s'ha de potenciar també l'exercici físic amb una millor senyalització d'espais com la canalització del riu o la Mitjana.

Jordi Cortada també creu que s'ha de fomentar la preparació per al part als centres cívics, per descongestionar els CAP. Aquestes declaracions les ha fet davant del CAP de Balàfia-Secà i Pardinyes.

ERC prioritzarà una "altra manera de fer"

La candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Girona, Blanca Palmada, en cas que sigui força decisiva per al govern de la ciutat, escollirà el que prioritzi defensar Girona de les retallades tant de CiU com de l'Estat. De moment, diu, encara no ha vist en els dos principals candidats el coratge i la força per fer-ho.

Palmada creu que després d'haver estat a l'equip de govern, ERC pot dir que 32 anys d'executiu socialista amb una manera de fer prepotent, amb dificultats per arribar a acords amb la resta de formacions i amb la ciutadania, han estat massa. Cal un canvi, no tant de partit o de persona, com de manera de fer, ja que el diàleg no és l'especialitat dels socialistes. Si Esquerra ha de tenir un paper en aquest canvi, ha advertit, hi haurà unes prioritats.

Pel que fa al viaducte de la ciutat, creu que ha d'anar a terra, s'ha d'omplir amb parcs i carrers i ho ha de pagar l'Estat, perquè segons ha dit, deu molts diners als catalans.
Anar al contingut